Podcast “De afspraak op vrijdag” met Matthias Diependaele, Ive Marx en Isabel Albers

Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA), professor sociaal-economisch beleid Ive Marx (UA) en de hoofdredacteur van De Tijd/L’Echo Isabel Albers hebben het over de septemberverklaring van minister-president Jambon, het N-VA-lijsttrekkerschap van Jean-Marie Dedecker en de mogelijke onderzoekscommissies naar aanleiding van het VRT Canvas-programma ‘Godvergeten’.

Meer krantenkoppen in België

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »