Patrick Lefevere bevestigt gesprekken met Jumbo-Visma: “Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn”

Patrick Lefevere, de CEO van wielerploeg Soudal Quick-Step, heeft zaterdag in zijn column in de krant Het Nieuwsblad de fusiegesprekken met Jumbo-Visma bevestigd. “Dit mag niet meer blijven aanslepen”, gaf hij aan. “Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn.”

Vorige zondag bracht WielerFlits voor het eerst naar buiten dat er onderhandelingen plaatsvonden tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma. Na een weekje speculeren heeft Patrick Lefevere, de sterke man van de Wolfpack, voor het eerst gereageerd.

Lefevere bevestigt

“Er is voor de Tour een ontmoeting geweest tussen Zdenek Bakala (die tachtig procent van de aandelen van Soudal Quick-Step bezit, red.) en Robert van der Wallen (Nederlandse miljardair die zetelt in de Raad van Commissarissen van Jumbo-Visma, red.)”, legde Lefevere uit. “Intussen speelde ook de onvrede over onze ploeg, die zogezegd niet goed genoeg functioneerde. In dat kader sprak Patrick Evenepoel ook één op één met Bakala, hoogst uitzonderlijk voor een rennersmakelaar.”

Lefevere zelf kwam op de voorlaatste dag van de Tour bij de gesprekken. “Tot mijn verrassing arriveerde ook Richard Plugge (CEO van Jumbo-Visma, red.) daar”, aldus Lefevere. “Daarna is er wat tijd over gegaan. Ik heb er Quick-Step en Soudal bij betrokken. Richard is bij Visma langsgegaan. Tot er op een bepaald moment een ‘letter of intent’ is getekend om samen te gaan. Dan is het te lang blijven aanslepen. Dit mag geen drie dagen meer duren. Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn.”

Komst Amazon kan ‘gamechanger’ zijn

Lefevere zou in de nieuwe ploeg een bestuursfunctie opnemen in de Raad van Commissarissen. Richard Plugge zou als CEO de nieuwe ploeg leiden.

De (mogelijke) komst van Amazon als nieuwe partner van Jumbo-Visma kan wel een opdoffer zijn voor de fusieplannen. “Dat is niet leuk”, gaf Lefevere toe. “Blijkbaar is aan Nederlandse zijde één en ander in een stroomversnelling gekomen. Ik heb er geen zicht op in welke hoedanigheid Amazon daar aan boord komt. Feit is: met drie partijen – Soudal, Quick-Step en Visma – kan iedereen ‘verhoudingsgewijs’ zijn plaats vinden. Met Amazon als vierde partij lukt dat niet meer. Dit kan een ‘gamechanger’ zijn.”

De fusie lijkt ook een moeilijk verhaal te worden voor Remco Evenepoel, die plots in dezelfde ploeg komt te rijden als tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard. “Het is uiteraard de bedoeling dat hij aan boord blijft”, stelde Lefevere. “Ik heb de mensen van Jumbo-Visma gevraagd met hem te praten, wat ondertussen ook is gebeurd.”

The post Patrick Lefevere bevestigt gesprekken met Jumbo-Visma: “Maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Het Witte Paard in Blankenberge pakt uit met twee zomershows, een show ‘Winter Wonderland’ én ook als nieuwkomer een lenteshow ‘Burlesque’

Terwijl het genre in Vlaanderen een ware revival beleeft, toont Het Witte Paard met zijn ambitieuze programma voor 2024-2025 aan dat ze graag marktleider willen blijven met hun bijzondere variété aanbod. Het legendarische theater in Blankenberge is bijna 90 jaar na het ontstaan nog steeds trendsetter op vlak van kwaliteit, originaliteit en ambiance. Het volgende seizoen pakt Het Witte Paard

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »