Gemeente, huisartsen en apothekers samen tegen corona in Ledegem

De gemeente Ledegem en de lokale apothekers en artsen bundelen de krachten in de strijd tegen corona. Vanaf eind september kunnen bewoners terecht bij de lokale apotheker en arts voor het coronavaccin.

Corona is momenteel weer bezig aan een opmars. “De wetenschap verwacht de coronapiek al voor begin november. Omdat we geen tijd te verliezen hebben, hebben we de koppen blij elkaar gestoken om af te stemmen hoe we onze lokale, Ledegemse vaccinatiecampagne het best kunnen aanpakken”, aldus schepen van Sociale Zaken Wally Corneillie (CD&V/VD).

Dit najaar verschijnen er geen vaccinatiecentra in het straatbeeld en worden door de Vlaamse Overheid geen uitnodigingen op naam verstuurd om je te laten vaccineren. “Als lokaal bestuur moeten we dus zelf het initiatief nemen om binnen onze gemeente onze burgers correct en duidelijk te informeren over waarom ze voor een coronavaccin moeten kiezen en waar ze dat kunnen krijgen”, aldus Wally.

Kwetsbare doelgroepen

De gemeente raadt vooral de kwetsbare doelgroepen zeer sterk aan zich opnieuw te laten vaccineren. “De belangrijkste risicogroepen zijn de 65-plussers, zwangere vrouwen, mensen die in de zorgsector werken en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en immuunstoornissen. Om een vaccin te krijgen, hoeft de Ledegemse bevolking niet ver te lopen. “Het coronavaccin is gratis en kan geprikt worden bij elke huisarts en in elke apotheek in onze gemeente. Iedere Ledegemnaar kan zich dus in een vertrouwde omgeving laten vaccineren en er zijn ook meer mogelijkheden en tijdstippen om een vaccin te laten prikken”, aldus de schepen.

De burger kan niet vrij langsgaan, maar moet steeds vooraf een afspraak maken. “Het is belangrijk dat de patiënten bij het maken van hun afspraak vermelden dat het over een covidvaccin gaat. Onze huisartsen en apothekers moeten de coronavaccinaties kunnen bundelen zodat er geen dosissen per flacon verloren gaan.” De coronavaccins werden inmiddels besteld. De Ledegemse huisartsen en apothekers verwachten dat zij binnenkort kunnen starten met vaccineren.

The post Gemeente, huisartsen en apothekers samen tegen corona in Ledegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Adele laat 200 miljoen dollar schieten omdat ze geen zin heeft in extra concerten na München

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30

Op zondagvoormiddag 8 september zijn de bewoners van de Nijverheidsstraat in Ingelmunster welkom in de gemeentelijke loods voor een drink. De riolerings- en wegeniswerken zijn immers afgerond in deze straat en de weg heeft een nieuwe inrichting.
The post Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »