Wat komt een bedrijf van 514 miljard zoeken in de koers? “Kuss moest de Vuelta winnen door de gesprekken tussen Jumbo en Amazon”

Een nieuwe dag, een nieuwe plotwending in wielerland. Amazon, het tweede grootste privébedrijf ter wereld, wil instappen in de wielerploeg van Jumbo-Visma. Vijf vragen over de nakende instap van de Amerikaanse mastodont. Waaronder: heeft de Vuelta-overwinning van Sepp Kuss iets te maken met de gesprekken met Amazon?

Meer krantenkoppen in België

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven”

Gedurende de maand oktober exposeert Annemie Vanzieleghem haar kunstwerken in Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde. “Geen kunst met diepe theorieën, maar een poging om met kleur aan de wand onze omgeving een fris accent te geven”, zegt Annemie.
The post Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven” appeared first on

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

‘Affaires’ komen wel vaker voor in Vlaanderen: volksjury beslist over lot van schutter Stijn Marchand (41)

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen Sturm Graz in Champions League

Club Brugge heeft woensdagavond zijn tweede opdracht in de vernieuwde Champions League tot een goed einde gebracht. Het versloeg de Oostenrijkse landskampioen Sturm Graz met 0-1 en boekt zo zijn eerste Europese punten van het seizoen. In de stand klimt Club (3 ptn) naar de 22e plaats.
The post Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen

Lees meer »