The Sensations brengen gloednieuwe travestieshow in Zwevezele: “Bij ons geen ordinair gedoe”

The Sensations staan bekend als entertainment door hun spectaculaire travestieshows. De groepsleden hebben alvast heel wat in hun mars. Hun gloednieuwe driedaagse show vindt plaats tijdens het weekend van 13 oktober in Zwevezele.

The Sensations ontstonden tien jaar geleden in Hertsberge, een deelgemeente van Oostkamp. Ze brachten smaakvolle travestieshows met heel wat variatie en de vragen naar optredens stroomden binnen. Hun toekomst zag er rooskleurig uit en wekelijks kon je The Sensations wel ergens aan het werk zien.

“Het grote succes van The Sensations is ontstaan in zaal Oostcampus in Oostkamp”, vertelt Wesley Bleyaert van The Sensations. “Sinds kort ben ik verhuisd naar het landelijke dorp Zwevezele. Een dorp dat echt leeft met een sterk verenigingsleven. Ik merk wel op dat de travestiewereld in Zwevezele totaal onbekend is. Daar willen wij, met The Sensations, verandering in brengen. We willen het negatieve rond travestie wegschuiven en brengen het mooie naar voor.”

Vrienden

The Sensations bestaan uit vier personen. Wesley Bleyaert (38) die traiteur is van beroep. Joachim Van Bost (34) die vertegenwoordiger is. Kappers Ashley Foxx (26) en Billy Jean (35) vullen de groep aan. Ashley Foxx is verkozen tot Miss travestie België 2023 en Billy Jean is Miss travestie Antwerpen. “Het mooie aan onze travestiegroep is dat wij vrienden zijn die samen graag optreden”, gaat Joachim verder. “We kiezen er bewust voor om een deftig optreden naar voor te brengen met een groot showgehalte. Het ordinaire is bij ons niet aan de orde. In België zijn wij de enige groep die een show brengt met zowel vrouwen als mannen. Dat is al uniek en daarnaast brengen we nummers naar voor die andere groepen nooit brengen.”

“Gelukkig verdwijnt het negatieve rond travestie stilaan”

De meningen rond travestie zijn nogal verdeeld. Vooroordelen zijn bij heel veel mensen niet weg te denken. The Sensations willen die slechte gevoelens de wereld uit helpen.

Mix

“Travestie wordt vaak raar aanzien, maar gelukkig maakt dit negatieve stilletjes aan plaats voor het positieve”, gaat Wesley verder. “Onlangs konden heel wat tv-liefhebbers kijken naar de travestieshow ‘Make Up Your Mind’ op VTM en dat werd positief onthaalt. De kijkcijfers lagen heel hoog en zo zie je dat het taboe doorbroken wordt. Onze shows doen het ook heel goed en mensen zien dit als een ontspannende avond, waarbij ze hun zorgen aan de kant schuiven. De show die wij brengen is dan ook uniek en vergt heel wat voorbereidend werk. Twee à drie keer per week repeteren wij. Onze kostuums worden allemaal door onszelf ontwerpen en zien er zo origineel uit. De liedjes die we brengen zijn herkenbaar maar toch origineel. Een mix met een zestal verschillende nummers door elkaar doet het steeds super goed. Een show organiseren is een compleet jaar werk. Jaarlijks brengen wij immers een nieuwe productie.”

Verrassend

De eerstkomende show, en dit voor het eerst in Zwevezele, vindt plaats op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober in cc De Wissel langs de Tramstraat. “Het is voor het eerst dat wij drie dagen na elkaar optreden”, weet Wesley. “Het wordt opnieuw een mooie show voor jong en oud, waarbij er plaats is voor emoties en ambiance. Aanwezigen kunnen zich laten verrassen door glitter, glamour, mooi opgezette kapsels, mooie kostuums, pluimen, schitterende make-up en al het moois wat travesties in hun mars hebben. Tijdens de show in Zwevezele wordt er afscheid genomen van onze vast waarde Tiky Bayo. Onze twee koninginnen Ashley Foxx en Billy Jean treden op met hun boys, met twee gastartiesten en het spectaculaire dansballet. De show bestaat uit twee delen van telkens een 50 tal minuten. Voor de show kunnen aanwezigen proeven van wat lekkers en daarna volgt het optreden.”

De show van zaterdag is volledig uitverkocht. Op vrijdagavond en zondagnamiddag zijn er nog plaatsjes beschikbaar. Programma en info: Facebookpagina ‘The Sensations’ of via 0478 65 97 33.

The post The Sensations brengen gloednieuwe travestieshow in Zwevezele: “Bij ons geen ordinair gedoe” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »