Prinses Louise krijgt kledij van Paola: “Ze is opvallend genereuzer voor de kinderen van Laurent”

Dat heet dan ‘royal vintage’. Prinses Louise (19), dochter van prins Laurent, straalde in een jurk waarmee haar grootmoeder, koningin Paola, liefst 55 jaar geleden de show stal. Het is niet de enige keer dat Paola bijzonder gul is naar de kinderen van Laurent toe. Eerder kregen Louise, Aymeric (18) en Nicolas (18) ook al een huis cadeau, toen ze amper 7 en 9 waren. Er is een goede reden waarom Paola, ondanks haar legendarisch verzuurde relatie met Laurent, zo genereus is voor zijn kinderen.

Meer krantenkoppen in België

“Een bloemetje aan zijn huis leggen, is het laatste wat ik nog kan doen”: familie en vrienden blijven verweesd achter na dood Davy (41) door woningbrand

“Het is onwezenlijk”, zegt Emilie. Zij is een goeie vriendin van de 41-jarige Davy Porrez die zaterdagavond om het leven kwam bij een woningbrand in Broek, in Balegem (Oosterzele). Brandweerlieden deden hun uiterste best om het slachtoffer nog te reanimeren maar dat lukte niet meer. Familie en vrienden blijven verweesd achter.

Lees meer »

Capiot geeft in tranen op daags na valpartij die voor commotie blijft zorgen: “Ik wou het bijleggen, maar hij heeft dat afgewezen”

Amaury Capiot kwam gisteren, na een aanraking met Maxim Van Gils, zwaar ten val in de Tour. De renner van Arkéa-B&B Hotels verwachtte excuses van zijn landgenoot, maar volgens hem kwamen die er niet. Van Gils beweert daarentegen dat hij wel heeft geprobeerd om een gesprek te starten. “Ik wilde het bijleggen, maar dat heeft hij afgewezen.” Capiot moest niet

Lees meer »

Dodelijk slachtoffer van aanslag op Trump werd ook geraakt aan hoofd: “Zijn lichaam lag gedraaid tussen twee banken geklemd”

De aanslag op oud-president Donald Trump tijdens een campagnerally in Pennsylvania heeft ook een dodelijk slachtoffer geëist. Een spoedarts die vlakbij stond in de tribune en de eerste hulp verleende, getuigde bij de Amerikaanse nieuwszender ‘CBS News’ dat het om een man ging die er “half de dertig” uitzag en die een vreselijke wonde had aan het hoofd.

Lees meer »

Opnieuw code geel voor onweer

De schade van het onweer van dinsdag is nog niet allemaal hersteld of daar is het volgende al. Komende nacht geldt overal, behalve in Oost- en West-Vlaanderen, code geel en dat blijft zo tot vrijdagmiddag.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Groep der favorieten maakt zich klaar voor tweede klim, kan Kopecky kleine achterstand op leidster Longo Borghini uitwissen?

Met etappe zeven is de koninginnenrit in deze Giro Donne aangebroken. Het vrouwenpeloton moet twee keer de Passo Lanciano overwinnen. De tweede passage loopt door tot aan Blockhaus, waar de eindmeet van deze helse etappe ligt. De slotklim is maar liefst 16,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 8 procent. Kan Lotte Kopecky (28) haar achterstand van drie seconden op

Lees meer »

Al voor zijn persconferentie ging het fout: Biden noemt Zelenski “president Poetin” in zijn gezicht

Nog voordat de Amerikaanse president Joe Biden de pers te woord stond tijdens zijn ‘big boy press conference’, liet hij zich betrappen op een pijnlijke verspreking. Op het einde van de NAVO-top in Washington sprak hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski plots aan als “president Poetin”. Al snel besefte Biden dat hij de mist inging, waarna hij zijn vergissing rechtzette

Lees meer »

Aanklagers komen met opvallend element tijdens proces tegen Alec Baldwin: “Hij belde vlak na schietpartij op de set met zijn vrouw over ‘leuke’ vakantie in New Mexico”

De aanklagers op het proces tegen acteur Alec Baldwin hebben hem met een aantal opvallende elementen in het onderzoek geconfronteerd. Daarbij een verrassend telefoongesprek met zijn vrouw, waarin hij haar uitnodigde om naar New Mexico te komen voor een ‘leuke’ familievakantie. Het telefoontje werd kort na de fatale schietpartij op de filmset van ‘Rust’ gepleegd.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Shaw komt op voor bekritiseerde Southgate: “Hij is écht goed”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten

Lees meer »