Bedwantsen zorgen voor plaag in Parijse metro

Dat steden te kampen hebben met ongedierte is geen verrassing, maar nu heeft Parijs te maken met een explosie van bedwantsen. En niet alleen in schimmige hotelkamers, maar ook in ziekenhuizen, bioscopen en zelfs de trein en metro, zo melden Franse media.

Meer krantenkoppen in België

Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen pleintje in Brugge

Op zondag 22 september wordt het Liesa Naertplein in de Sint-Jakobsstraat in Brugge officieel ingehuldigd. De Brugse actrice is dit seizoen huisartiest van het cultuurcentrum, een jaar lang draagt het binnenplein van De Biekorf haar naam.
The post Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen pleintje in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke: “Als vis in een bokaal”

Antony Verschaeve (53) baat komende zondag voor de allerlaatste keer café Lusterke in de Molenstraat uit. Vanaf oktober wordt Vanessa Pattyn de nieuwe uitbaatster. Het is de vraag wat Antony gaat doen. “Eerst zal ik eens mijn hoofd leeg maken”, zegt hij. “Een café uitbaten is vooral mentaal heel lastig.”
The post Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke:

Lees meer »

IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge

De 33 voorstellingen van ‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard in Blankenberge zijn bijna afgelopen. Tot en met zaterdag 28 september kan je nog een bezoek brengen aan deze variétévoorstelling.
The post IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn”

Joke Vandenbrouck (46) uit Lo nam afgelopen zondag deel aan de In Flanders Fields-marathon. Op het borstnummer van de deelnemers stond ook de naam van een gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Bij Joke was dat de Australiër Healy Cecil, die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud haalde in het zwemmen. “Australië is

Lees meer »

Meer dan duizend gewonden nadat biepers van Hezbollah ontploffen, ook Iraanse ambassadeur in Beiroet geblesseerd

Honderden mensen in verschillende regio’s van Libanon zijn dinsdag gewond geraakt toen hun biepers ontploften. Dat heeft de Libanese minister van Gezondheid Firas Abiad gezegd. Veiligheidsbronnen spreken tegenover persbureau Reuters van meer dan duizend gewonden. Een bron binnen de machtige pro-Iraanse beweging Hezbollah zegt dat een “groot aantal” van hun leden gewond geraakt is. Doden zouden er volgens die bron

Lees meer »