Lena en Herman vieren hun briljanten huwelijksverjaardag

Lena Verhaeghe (89), afkomstig uit Kachtem, en Herman Soete (91), uit Houthulst, huwden op het gemeentehuis van Kachtem op 12 april 1958. Ze vierden hun briljanten huwelijksverjaardag in aanwezigheid van burgemeester Kris Declercq bij hun jongste zoon Francis in de Iepersestraat.

“We leerden elkaar kennen op een huwelijksfeest van mijn zus in Izegem”, vertelt Lena. “En meer dan 65 jaar later zijn we nog steeds een gelukkig koppel. We verstaan elkaar zonder te spreken.” Herman was als jonge man vertegenwoordiger eerst bij de Drie Molens, een bedrijf van pudding in Boom, nadien bij de Nederlandse firma ERDAL waar hij schoonheids- en onderhoudsproducten verkocht aan schoenmakers en drogisterijen. Daarna startte hij samen met zijn echtgenote Lena een eigen groothandel in Kachtem van droog- en zijdebloemen, geboorteartikelen, kerstartikelen… onder de paraplu Groothandel Soete. Lena hielp mee, samen met een aantal medewerksters, in het atelier bij het vervaardigen van zijde- en droogbloemen. In 2006, ruim voorbij hun pensioen, werd de zaak stopgezet en verhuisde het koppel naar een appartement in de Meensesteenweg. Vanaf dan had Herman tijd om te schilderen op doek en Lena voor handwerk. Ze zijn de ouders van Filip, Carel en Francis. Carel woont in Rumbeke en de twee andere zonen in Roeselare. Er zijn ondertussen tien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Ze waren lid van het Davidsfonds in Kachtem en van VLAS (Vlaamse Actieve Senioren) in Roeselare. Ze hebben ook veel gereisd voornamelijk met de auto.

Samen gelukkig zijn

“We hopen nog samen gelukkig te zijn voor de tijd die ons nog gegund is”, zeggen beide luidop. Want het kan snel verkeren. Immers in februari van dit jaar zijn we beide gevallen bij het oprijden van een stoeprand met de rollator van Lena. Ik brak mijn kunstheup en Lena had verschillende kneuzingen, we werden samen in het ziekenhuis AZ Delta opgenomen. Gelukkig is alles, na een lange revalidatie, goed gekomen. (AD)

The post Lena en Herman vieren hun briljanten huwelijksverjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Maatwerkbedrijf in Gentbrugge geeft herbruikbare Gentse Feesten-beker grondige wasbeurt: “Over 8 dagen allemaal proper en gestapeld”

De Gentse Feesten zijn voorbij en dat betekent dat de nieuwe uniforme herbruikbare beker, die op 9 pleinen gebruikt werd, een extra grondige wasbeurt krijgt. Dat gebeurt om de bekers te kunnen stockeren en later ook door te verhuren. 3 maatwerkbedrijven nemen samen bijna 400.000 exemplaren voor hun rekening. Een groot deel komt bij Groep Intro in Gentbrugge terecht, waar

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Duitsers vrezen dat ze hun broodjes duurder zullen moeten verkopen”

Turkije en Duitsland raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’? En wat met de prijs als de Europese

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Weerbericht: maandag wordt zomers

Maandag wordt het zomers met zon en af en toe enkele hoge wolkensluiers. De maxima stijgen naar 23 graden in de Hoge Venen, 26 graden aan de kust en 27 of 28 graden in het centrum. De wind uit oost tot zuidoost waait zwak tot soms matig. Langs de kust zal in de middag een matige zeebries uit noordoostelijke richting

Lees meer »