Officiële inhuldiging tijdens zomerbar van Vriendenkring: Extra klassen in ’t Regenboogje

Marcel en Odette hebben vorige vrijdag na schooltijd op de speelplaats van ‘t Regenboogje een regenbooglint doorgeknipt. Daarmee verklaarden de twee kleuters de nieuwe containerklassen in de vrije kleuterschool officieel voor geopend.

In de rij containers zijn twee nieuwe klassen ingericht voor de peuters en de kinderen van de derde kleuterklas. Daartussen is er een sanitair blok met een rij extra toiletten geplaatst. “De nieuwe klassen zijn er gekomen nadat we tijdens het voorbije schooljaar een grote groei aan kleuters in onze school hadden gekregen. Op deze manier creëren we dus extra ruimte en kunnen we het aantal kinderen per groep beperkt houden”, zeggen directeurs Tom Lecluyse en Nele Cloet van vrije kleuterschool ‘t Regenboogje en vrije basisschool Houtmarkt.

De nieuwe klassen waren al sinds 1 september in gebruik, maar werden nu officieel ingehuldigd. Dat ging gepaard met een kleurrijke zomerbar: de eerste actie van het nieuwe schooljaar van de Vriendenkring van de kleuterschool. Heel wat ouders bleven daarvoor na het laatste belsignaal van de week nog even op de speelplaats hangen, al hadden de weergoden die uitnodiging blijkbaar niet ontvangen. Zij maakten er een grijs openingsmoment van, tussen de regendruppels.

Vriendenkring

Toch werden er heel wat cocktails, ijsjes en braadworsten verkocht. “Eerder financierden wij al de speelse bestickering op de containers, waarin je de kinderen uit het logo van basisschool Houtmarkt herkent. De opbrengst van deze bar zullen we besteden aan de verdere inrichting van de klassen”, zeggen voorzitters Mieke Morlion en Marie Dekervel van de Vriendenkring van ’t Regenboogje.

Regenbooglint

Naast het schoolbestuur van de vzw Katholiek Basisonderwijs Veurne, de leerkrachten van de kleuterschool en de betrokken aannemers, was ook burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) naar het inhuldigingsmoment afgezakt. Het traditionele ritueel van het doorknippen van het lintje liet hij deze keer evenwel over aan twee enthousiaste kleuters: Marcel en Odette.Zij lieten de aanwezigen vervolgens nog een kijkje nemen in de nieuwe klassen. (WVH)

The post Officiële inhuldiging tijdens zomerbar van Vriendenkring: Extra klassen in ’t Regenboogje is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »