De Hein-factor en de Storck-factor

Al moest hij officieel pas maandag beginnen, De Boeck zou De Boeck niet (meer) zijn als híj de opstelling en het speelplan voor de cruciale match tegen Cercle vrijdagavond niet bepaalde – Felipe Avenatti, in zijn vorige passage bij KV Kortrijk door De Boeck “lui” genoemd, mag zich nu al zorgen maken. Pour la petite histoire: De Boeck (52) debuteerde in 2007 als T1 bij Cercletje met een vierde plaats en werd meteen uitgeroepen tot de Prins van het Belgische Trainersgild. Hij kon dat in de volgende woelige zestien jaren van zijn trainerscarrière nooit echt waarmaken, al redde hij in die periode wel redelijk straf Waasland-Beveren, Moeskroen en… KV Kortrijk. Met KVK bleef hij naar eigen zeggen nadien wel een bijzondere band houden maar toen hij dolgraag Adnan Custovic wilde opvolgen koos Matthias Leterme voor Storck. En nu ijverde dezelfde Leterme dus toch en met succes voor ‘Boeckie’. En ja, we vinden ook Glen De Boeck, controversieel en vier jaar werkloos, de juiste keuze. Omdat er meer voordelen dan nadelen aan de man zijn. Zijn grootste nadeel: hij is bijzonder zelfbewust (het zou ons niet verbazen dat hij een premie voor play-off 1 afdwong) en eigenwijs (volgens Leterme camoufleert hij daarmee zijn onzekerheden). Zijn voordelen: hij kan als geen ander elf spelers positioneren (de Hein-factor), hij eist onvoorwaardelijke discipline en inzet (de Storck-factor) en hij is bij uitstek een real-coach: het moet niet mooi zijn, het moet efficiënt zijn.

Het zal allemaal nodig zijn: met enige zin voor overdrijven ligt de toekomst van KVK in de handen van nu al de vijfde coach bij KVK in vijftien maanden. Want er is niet alleen de dreigende degradatie. Zulte Waregem heeft als tweedeklasser een geweldig vernieuwd stadion annex nieuw oefencomplex, de volle steun van de stad én met Tony Beeuwsaert een vermogende hoofdaandeelhouder/supporter nummer 1 die in juli al meteen instond voor het grootste deel van de kapitaalverhoging van 16 miljoen euro. Bij KV Kortrijk evenwel wordt alleen gedroomd van een nieuw stadion, zijn de werken aan het nieuwe oefencomplex alweer stilgevallen, heeft recent het Kortrijkse stadsbestuur de overeenkomst waarmee KVK gebruik kan maken van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex opgezegd en is er die Maleisische eigenaar die koppig vasthoudt aan een overnameprijs van 15 miljoen euro… voor een bijna lege doos. Doemscenario: degradatie kan het begin van het einde van de club betekenen. Zware verantwoordelijkheid hoor, Boeckie.

The post De Hein-factor en de Storck-factor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers

In Oostende werd een nieuw omkleedhokje op het strand in gebruik genomen, ter hoogte van de Christinastraat. Het zal beschikbaar zijn tot eind september. De stad wil hiermee de ervaring van zowel lokale bewoners als toeristen verbeteren. Het is een realisatie van de Stedelijke Werkhuizen.
The post Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers appeared

Lees meer »

Wie op Wimbledon wil schitteren, moet kunnen wachten

Het is een onderbelicht maar kenmerkend aspect van tennis: het vele wachten. Op een regenbui, op de service van je tegenstander, op de partij die voor de jouwe staat gepland. Op Wimbledon is het niet anders.“Ga niet tennissen als je niet van wachten houdt”

Lees meer »

Jeugdbewegingen worstelen met duurdere bivakplaatsen: “Het kamp betaalbaar houden wordt moeilijk”

Honderden West-Vlaamse jeugdbewegingen zetten dezer dagen weer over het hele land hun tenten op, maar een kamp organiseren wordt elk jaar moeilijker. Niet alleen het eten en vervoer is duurder geworden, ook de stijgende huurprijzen van kampplaatsen leiden tot kopzorgen. “Het wordt een uitdaging voor jeugdbewegingen om hun bivak betaalbaar te houden”, zegt het Centrum voor Jeugdtoerisme.
The post

Lees meer »

Vastgoedmakelaar Steve Meyus uit Sint-Kruis vanaf maandag 15 juli in ‘Huizenjagers’: “Vastgoed was een late roeping”

Vanaf 15 juli wordt het tiende seizoen van ‘Huizenjagers’ hervat. Steve Meyus uit Sint-Kruis strijdt samen met Indchara en Jason vier dagen lang voor de meeste punten, waarbij ze hopen de potentiële kopers te overtuigen om een bod uit te brengen.
The post Vastgoedmakelaar Steve Meyus uit Sint-Kruis vanaf maandag 15 juli in ‘Huizenjagers’: “Vastgoed was een late roeping”

Lees meer »

Dartscompetitie METRO breidt volgend seizoen uit

Een goed jaar geleden kwamen Johan Lambrecht en Johan Baele op het idee een dartscompetitie op te starten met clubs uit de Tieltse regio. Zes clubs schreven zich in en METRO, naar de beginletters van de deelnemende gemeenten, kon van start gaan. DC Pompierke uit Tielt werd de eerste kampioen en dat werd gevierd in café De Kring.
The

Lees meer »

Wout van Aert onder scanner nadat hij bocht verkeerd inschat en valt

Opnieuw blikschade bij Wout van Aert (29). Onze landgenoot trok de kop in het peloton, maar schatte een scherpe bocht verkeerd in en schoof onderuit. Een lelijke valpartij, maar de man van Visma – Lease a Bike kon snel weer door. Hij hield er een bebloede arm en knie aan over, maar Van Aert gaat straks nog onder de scanner

Lees meer »

De Navo bestaat 75 jaar, maar valt er wel iets te vieren?

75 jaar geleden werd de Navo gesticht, en dat wordt deze week gevierd in Washington. Tegelijkertijd gaat Viktor Orban op de koffie bij Poetin en bonkt Navo-criticus Donald Trump nadrukkelijk op de deur van het Witte Huis. En de Navo wordt steeds meer rechtstreeks betrokken bij de oorlog in Oekraïne. Valt er dan wel iets te vieren?

Lees meer »

Code geel voor onweer: zal het vandaag opnieuw even fel tekeergaan als dinsdag? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Vandaag trekt er opnieuw onweer over ons land heen. En ook volgende week lijkt het prijs te zijn.

Lees meer »

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: Macron weigert ontslag premier Attal

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden. Macron heeft

Lees meer »