Parijs wil hulp bij bestrijding bedwantsen: plaag treft zelfs bioscopen en OV van Franse hoofdstad

De Franse hoofdstad Parijs vraagt de regering om hulp bij de bestrijding van bedwantsen. Onder meer bioscopen en het openbaar vervoer in de stad gaan gebukt onder een plaag die volgens lokale media steeds groter wordt.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 1.000 gebruikers voor de Digibank

Digibank regio Poperinge krijgt bijkomende middelen van Vlaanderen om de werking verder te zetten tot 31 juli 2026. Met het project digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting verkleinen via drie gerichte doelstellingen: toegang tot digitale technologie, digitale vaardigheden versterken en een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
The post Meer dan 1.000 gebruikers voor de

Lees meer »

Na levenslang verbod is Tanja Dexters vastberaden rijbewijs terug te eisen: “Een echte alcoholist kan geen zeven maanden zonder, ik wel”

Ex-Miss België Tanja Dexters (46) is vastberaden om haar rijbewijs terug te krijgen. Tanja kreeg in 2021 na meedere verkeersinbreuken te horen dat ze levenslang ongschikt verklaard werd om te rijden, maar hoopt nu dus dat daar verandering in komt. “Momenteel ben ik fulltime huisvrouw en leef ik op kosten van mijn man. Zonder rijbewijs kan ik gewoon niet ondernemen

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Deze stad is de boetekoning van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »