Student geneeskunde schiet buurvrouw (39), buurmeisje (14) en docent (43) neer: “Dit is een gitzwarte dag voor Rotterdam”

Een 32-jarige Nederlandse student geneeskunde schoot donderdagmiddag in Rotterdam zijn buurvrouw en haar 14-jarige dochter dood, allicht omdat de moeder een klacht had ingediend wegens dierenmishandeling. Daarna reed hij naar de medische faculteit en doodde hij er een 43-jarige docent. “Dit is een gitzwarte dag voor Rotterdam.”

Meer krantenkoppen in België

LIVE NEDERLAND-ENGELAND. Oranje-fans vernielen bar(s) en gaan met Engelsen op de vuist, politie spreekt van verschillende gewonden

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. Ongeveer 100.000 Oranje-fans zijn er in Dortmund. “Ongezien”, zegt de Duitse politie. Na een indrukwekkende mars verzamelen ze nu in en rond het stadion. Er is veel sfeer, al duiken er ook beelden van een vechtpartij aan één of meerdere cafés op.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Media: “Doden en gewonden bij Israëlische aanval op school”- VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel wapenbestand Hamas

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 7 juli terug.

Lees meer »

Opvallend element tijdens proces tegen Alec Baldwin: “Hij belde vlak na schietpartij op de set met zijn vrouw over ‘leuke’ vakantie”

De aanklagers op het proces tegen acteur Alec Baldwin hebben hem met een aantal opvallende elementen in het onderzoek geconfronteerd. Daarbij een verrassend telefoongesprek met zijn vrouw, waarin hij haar uitnodigde om naar New Mexico te komen voor een ‘leuke’ familievakantie. Het telefoontje werd kort na de fatale schietpartij op de filmset van ‘Rust’ gepleegd.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit”

Op het dorpsplein van Schuiferskapelle is met ‘Interieurvondsten Twee’ sinds eind vorige week een pop-up interieurwinkel te vinden. Het gaat om een project van Lisa Grymonprez en haar moeder Sabine Callewaert. Het duo focust op upcycling, decoratie en tweedehandsspulletjes.
The post Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit” appeared

Lees meer »

Kok (28) uit Antwerpen opgepakt in Frankrijk na wilde achtervolging op scooter: man verwondt vijf agenten en blijkt zwaarbewapend

Een 28-jarige kok uit Antwerpen is afgelopen weekend in de boeien geslagen na een wilde achtervolging in het Franse Chasseneuil-du-Poitou, vlakbij het pretpark Futuroscope. Vijf agenten raakten daarbij gewond. De man bleek zwaarbewapend te zijn. Hij had vijf geweren, munitie, een geluidsdemper, een vizier, messen, een kap en handboeien bij zich.

Lees meer »