Altijd een geladen derby tussen Jong Vijve en Dentergem: Pittige derby op komst

Zowel Jong Vijve als Dentergem mikken dit seizoen op een plaats in de top vijf. Met respectievelijk een negende en twaalfde plaats en vijf en drie punten blijven ze voorlopig beneden de verwachtingen. Het belooft zaterdagavond traditioneel een pittige derby te worden.

“De derby tussen Jong Vijve en Dentergem is altijd een partij op het scherp van het mes”, benadrukt sportief verantwoordelijke Ronny Buyse. “Het is trouwens meer dan een derby, want in het verleden trokken met onder meer Lode Baetens, Ruben Laporte, Nick Vanryckegem, Mathieu Lambrecht, Wout Vandaele en trainer Nico Rogge spelers en een trainer van Jong Vijve naar Dentergem. Momenteel maken enkel Lambrecht en Vandaele nog deel uit van de Dentergemse kern, maar ze zullen er alles aan doen om hun ex-ploeg te kloppen en hetzelfde kan gezegd worden van trainer Nico Rogge.”

“Wij tellen momenteel vijf punten en op basis van de voorbije matchen is dat iets te weinig. Zo konden wij de match op Heestert zeker gewonnen hebben. Dentergem moest het voorlopig met één overwinning stellen en ik had hen zeker een stuk hoger verwacht in de klassering. Voor beide ploegen wordt het zaterdagavond dus een must om die match te winnen.”

Traditie breken

“Vorig seizoen wonnen wij thuis met 2-0 en lukt ons dat opnieuw, dan kunnen wij met 8 op 15 van een behoorlijke start spreken.”

“Naar Jong Vijve terugkeren, is voor mij altijd heel speciaal, want ik maakte er samen met Nordine Vanroosbeke een mooie tijd mee met een eindronde als hoogtepunt”, blikt Nico Rogge terug. “Nu is het natuurlijk Dentergem wat telt en met drie op twaalf kunnen wij zeker niet tevreden zijn. Wij werken goed, krijgen in elke match voldoende kansen, maar wij komen zo moeilijk tot scoren en dan is de rekening snel gemaakt. Het slaat allemaal tegen en wij zitten in de klassieke hoek waar de klappen vallen. Wij willen het tij echter zo snel mogelijk keren en het liefst zaterdag al op Jong Vijve. Ik zag hen aan het werk tegen Jong Helkijn en Bissegem en ze lieten een goeie indruk. Ze zijn sterker dan vorig seizoen. Als wij de statistieken van de derby bekijken, dan spreken de cijfers in het nadeel van Dentergem. Hoog tijd dus om met die negatieve traditie te breken!” (IVD)

Zaterdag 30 september om 19 uur: Jong Vijve-ZK Dentergem.

The post Altijd een geladen derby tussen Jong Vijve en Dentergem: Pittige derby op komst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan”

Tijdens de Cadet Challenge volgend weekend, die voor de zevende keer op rij in Zandvoorde plaatsheeft, zijn er in hun categorie zo’n zeventig renners waar ze in drie reeksen worden ingedeeld.
The post Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »