Roeselaarse ‘zombiedrug’-gebruiker neemt het op voor vriendin die hem gruwelijk mishandelde

Begin dit jaar werd hij dertig uur lang opgesloten en op gruwelijke wijze mishandeld door zijn vriendin en twee kompanen. Maar op zijn proces rond bezit van de ‘zombiedrug’ flakka nam Roeselarenaar M.D. (32) het donderdag zonder verpinken op voor diezelfde vrouw. “Ik ben hier de enige schuldige”, stelde hij. “De drugs in haar onderbroek waren van mij.”

Op 25 juli liepen M.D. en zijn vriendin V.C. (40) aan de kerk in Handzame tegen de lamp. De politie kwam ter plaatse na een oproep voor een mogelijke diefstal en trof er het Roeselaarse koppel aan in de struiken. Ze hadden een etui bij met flakka, een designerdrug die ook wel ‘zombiedrug’ wordt genoemd omdat het gebruikers emotieloos en extreem agressief maakt. M.D. had een drugspijpje vast waarmee hij net gebruikt had. V.C. had nog een kleine hoeveelheid flakka in haar onderbroek.

Procureur Mike Vanneste vroeg voor allebei een jaar cel en verwees naar het gevulde strafblad van V.C. en M.D. dat respectievelijk zestien en 36 veroordelingen telt. “Dit zijn gemarginaliseerde misdadigers met een hopeloos criminele ingesteldheid”, fulmineerde hij. “Flakka is zeer smerig spul en ik ga het bezit ervan stelselmatig vervolgen.” Voor M.D. vroeg Vanneste bijkomend nog eens acht maanden cel voor diefstal van een fiets.

Flakka is op korte tijd hel populair geworden bij drugsverslaafden in de omgeving van Diksmuide en Roeselare. Zo was de dertiger die begin september een 62-jarige fietser doodreed in Esen onder invloed van de drug. En in mei kreeg V.C. van de Veurnse strafrechter nog drie jaar effectief omdat ze onder invloed van flakka haar vriend dertig uur lang opsloot en gruwelijk mishandelde met een matrak en een boksbeugel.

Toch nam M.D. het donderdag op voor V.C. “Ik ben hier de enige schuldige”, stelde hij. “Die drugs in haar onderbroek waren van mij.” Zijn advocaat drong aan op een milde straf. De advocate van V.C. vroeg een voorwaardelijke straf. “Ze gebruikt al een tijdje niet meer, waardoor ze de flakka in haar onderbroek vergeten was”, pleitte advocate Mieke Byttebier.

De rechtbank doet uitspraak op 26 oktober. (AFr)

The post Roeselaarse ‘zombiedrug’-gebruiker neemt het op voor vriendin die hem gruwelijk mishandelde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »