Ryanair moet vluchten in Charleroi schrappen door leveringsproblemen Boeing

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair moet tijdens het komende winterseizoen een reeks vluchten schrappen. Dat komt door vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. Er zullen onder meer drie vliegtuigen minder dan gepland gestationeerd worden op de luchthaven van Charleroi, zo heeft Ryanair donderdag aangekondigd.

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen zetten hun sportiefste beentje voor

De leerlingen van VBS Oogappel liepen op woensdag 18 september de ziel uit hun lijf tijdens de jaarlijkse veldloop naar aanleiding van de Vlaamse loopweken voor scholen van MOEV. Op het sportterrein achter de brandweerkazerne in de Zuidstraat moesten de kinderen enkele rondjes lopen. Hoe ouder, hoe meer rondjes ze voor de voeten kregen geschoven.
The post Leerlingen zetten

Lees meer »

Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens”

Donderdagmiddag werd bij zorginstelling Ten Anker een bijzonder nieuw plekje ingehuldigd. De bewoners richtten er samen met de medewerkers en uitvaartspecialist DELA een eigen herdenkingshoek in. “Hier kent iedereen elkaar, dit is een heel belangrijke plek”, klinkt het.
The post Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens” appeared

Lees meer »

Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke zal pas in 2026 plaatsvinden: “Europahal is helaas niet beschikbaar”

Er zal in februari 2025 geen groot dartstornooi plaatsvinden in de Europahal in Tielt. De voorbije twee jaar zorgde de dartsclub van café ‘t Pompierke er voor een groots opgezet open dartstornooi, met liefst 500 deelnemers bij de recentste editie. Wel komt er een kleinschaliger alternatief in Club 77 in Schuiferskapelle.
The post Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »

41 ‘patserbakken’ van straat geplukt tijdens grootschalige controles op illegale tuning in Limburg

In 10 Limburgse politiezones zijn gisteren ‘patserbakken’ uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Voor die controles werden de auto’s naar de Limburgse keuringsstations in Hechtel-Eksel en Alken gebracht. Er werden 41 overtredingen op illegale tuning vastgesteld. Bij tuning wordt een auto aangepast om er een ‘patserbak’ van te maken. Het provinciebestuur coördineerde de actie.

Lees meer »

“Heet hangijzer in Anzegem dat snakt naar ademruimte”: Recente cijfers tonen aan dat doorgaand zwaar vrachtverkeer blijft toenemen

Uit recente cijfers van het kabinet van voormalig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat het doorgaand zwaar vrachtverkeer in Anzegem blijft toenemen. Er is een stijging van maar liefst 34,8% in slechts twee jaar tijd. Dat betekent dat de Kerkstraat overdag om de twee minuten een vrachtwagen te slikken krijgt op een doordeweekse werkdag.
The post

Lees meer »

Honderden kinderen voeren actie voor verkeersveiligheid in Antwerpse wijk Kiel: “Worden hier regelmatig bijna aangereden”

Op het Kiel in Antwerpen hebben honderden kinderen actie gevoerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk. De kinderen, hun ouders en leerkrachten willen ook meer kwalitatieve open ruimte om buiten te spelen. "De infrastructuur is hier volledig op de auto gericht", zegt Bavo Wouters, woordvoerder van burgerbeweging Mobiel Kiel, die de actie organiseerde.

Lees meer »