Nieuwe wandelroute ‘de voetgangerscirkel’ in Wingene officieel ingewandeld

Gemeente Wingene lanceert toegankelijke wandelroute ‘de voetgangerscirkel’. Dit is een uitgebreide wandelroute van zo’n 3,1 kilometer die voor iedereen toegankelijk is. “Wij willen inwoners aan het bewegen zetten en streven naar een gezonde gemeente”, weet schepen van Sport Jens Danneels (CD&V).

“De gloednieuwe voetgangerscirkel werd op dinsdag 26 september officieel ingewandeld in aanwezigheid van de betrokken gemeentelijke diensten en de seniorenraad”, vertelt schepen van Welzijn Tom Braet (CD&V).

“Het parcours werd mee vormgegeven door de seniorenraad. Die route werd eerst uitgetest op vlak van toegankelijkheid. Op basis van hun feedback werd de route lichtjes aangepast om zo volledig klaar te zijn voor het brede publiek.”

Eenvoudige route

De wandelroute werd uitgestippeld om breed toegankelijk te zijn voor iedereen. Je kan de route dus al dan niet afleggen met hulpmiddelen zoals een wandelstok, een rollator, een buggy of rolstoel. “De route kan je volgen door de grondmarkeringen met het logo van 10.000 stappen te volgen. Je hoeft er in principe geen plannetje voor te hebben, de grondmarkeringen brengen je naar de juiste richting”, vult schepen Jens Danneels nog aan. “Wie graag de route op papier volgt kan een flyer oppikken in het gemeentehuis, het lokaal dienstencentrum Amphora of recreatiebad de Alk. De route is ook te vinden op de achterzijde van het gemeentelijk infoblad. Ten slotte staat de route ook aangeduid op het startbord aan de Alk.”

De lancering van de voetgangerscirkel kadert in het project ‘Beweegvriendelijke buurten’ waarbij de gemeente zich elk jaar inzet op een mooie campagne. Ze willen op een laagdrempelige manier de inwoners aan het bewegen willen zetten.

The post Nieuwe wandelroute ‘de voetgangerscirkel’ in Wingene officieel ingewandeld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen rookpluimen in hartje Beiroet: minstens 6 doden bij Israëlische aanvallen

Bij een Israëlische aanval op een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het hart van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens zes mensen omgekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid en een bron dichtbij Hezbollah aan het Franse persagentschap AFP. Het gaat om de tweede aanval

Lees meer »

Duurdere dienstencheques, geen godsdienstvakken meer en geschrapte jobbonus: zo wil de Vlaamse regering haar plannen financieren

Er komt een wegenvignet, afzonderlijke godsdienstvakken verdwijnen in het gemeenschapsonderwijs en de prijs van de dienstencheques gaat omhoog. Dat heeft kersvers Vlaams minister van Begroting en Financiën Ben Weyts (N-VA) gezegd in een persconferentie over het zogeheten centenboekje, de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. "Maar in de eerste plaats besparen we bij onszelf, bij de overheid", klinkt het.

Lees meer »

Wie volgt Myriem El-Kaddouri op als West-Vlaams Poetry Slam-kampioen?

Op zaterdag 5 oktober gaat de 9de editie van het West-Vlaams Kampioenschap Poetry Slam door in jeugdcentrum De Stroate. Poetry Slam is een wedstrijd waar verschillende vormen van woordkunst op het podium het tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat naar het Belgisch Kampioenschap, de top 3 gaat op tour langs de woordkunstfestivals in Zuid-West-Vlaanderen.
The post Wie volgt Myriem

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Christine redde koe Iris van het slachthuis, sindsdien hebben ze een hechte band: “Ze is mijn beste vriendin”

Elke dag, zonder uitzondering, rijden Christine Detienne (72) en haar man Guido van Deurne naar Zandhoven om hun koe Iris en haar eveneens loeiende compagnon Emma te verzorgen. “Na het verlies van mijn enige zoon is Iris mijn therapeute geweest”, vertelt Christine. “Toen ze naar het slachthuis moest, heb ik haar gered. Nu is ze al drieënhalf jaar mijn beste

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Sint-Jorisgilde overhandigt medailles voor kampioenen binnenschieting

In de lokalen van de schuttersgilde Sint-Joris – officieel de Koninklijke en Prinselijke Hoofdgilde Sint-Joris Stalen Boog Brugge – in de Stijn Streuvelstraat 59, vond een medaille-uitreiking plaats. Het ging meer bepaald om een viering van de kampioenen van de schietingen in het binnenseizoen. De eerste plaats of het goud is voor Dany Callant, het
The post Sint-Jorisgilde overhandigt

Lees meer »

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »