Het werkt beter om af te vallen dan Ozempic, maar in België is Wegovy niet te koop: hoe komt dat?

Ozempic is zo gegeerd als vermageringsmiddel dat diabetici er nog moeilijk aan geraken. Nochtans heeft producent Novo Nordisk een ander én beter middel tegen obesitas. Waarom is dat bij ons niet beschikbaar?

Meer krantenkoppen in België

Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn”

Joke Vandenbrouck (46) uit Lo nam afgelopen zondag deel aan de In Flanders Fields-marathon. Op het borstnummer van de deelnemers stond ook de naam van een gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Bij Joke was dat de Australiër Healy Cecil, die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud haalde in het zwemmen. “Australië is

Lees meer »

Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied

De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het door storm Boris geteisterde rampgebied, om plunderingen tegen te gaan en de herstelwerkzaamheden te ondersteunen. Volgens onze weerman David Dehenauw is er een “ongeziene” hoeveelheid neerslag in de regio gevallen. De tussen de 400 en 500 millimeter gevallen regen in amper vier dagen is wat er in België normaliter

Lees meer »

SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede doel: Voor tieners én volwassenen

De Ouderraad van SIGO Eernegem organiseert op zaterdag 21 september de tweede editie van de populaire SIGOe-fuif in de Klokkenputten van Eernegem, na het succes van de eerste editie twee jaar geleden. Het evenement belooft wederom een fantastische avond te worden met een gevarieerd programma voor zowel tieners als volwassenen.
The post SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede

Lees meer »

Israël maakt zich op voor strijd tegen Hezbollah: “Als tegenstrever zijn ze vele malen sterker dan Hamas”

De Israëlische regering heeft officieel het licht op groen gezet voor een oorlog tegen Hezbollah. Premier Netanyahu zegt dat die groepering verslagen moet worden om de dorpen aan de grens met Libanon weer bewoonbaar te maken. Maar dat wordt nog moeilijker dan de al even uitzichtloze strijd tegen Hamas. Waar komt Hezbollah vandaan? Waarvoor strijdt het eigenlijk? En hoe sterk

Lees meer »

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick is kampioen met 1521 liedjes

Op zondag 15 september werd in erfgoedhuis De Kaplote de kampioenenviering gehouden van de Koninklijke Maatschappij De Sint-Jansvink. “De Sint-Jansvink is zowat toonaangevend in onze regio voor de vinkensport”, zei burgemeester Lieven Huys in zijn lofrede.
The post Patrick is kampioen met 1521 liedjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in

Lees meer »

Alexander Demyttenaere (KZ Dentergem 4E) tegen Pittem: “De tegenstander omschrijven? Pittem heeft twee gezichten”

Zonnekloppers Dentergem is de competitie gestart met de intentie om mee te doen voor de prijzen. Na het verlies bij buur KFC Aarsele staat het team van Nico Rogge met 4 op 9 halverwege de klassering.
The post Alexander Demyttenaere (KZ Dentergem 4E) tegen Pittem: “De tegenstander omschrijven? Pittem heeft twee gezichten” appeared first on KW.be.

Lees meer »