Ooivo Ooigem wil zich herpakken na nederlaag in Kortrijk: “We moeten de kopjes weer omhoog krijgen”

Vorig weekend was Ooivo Ooigem in Promo 1 niet opgewassen tegen een sterk Balti Kortrijk Spurs B. Het werd een droge 3-0-nederlaag na 25-13, 25-12 en 25-7 in de sets. Dit weekend hoopt de ploeg van kapitein Thibaut Carrein zich te herpakken tegen Olva Brugge B.

“We moeten terugblikken op een heel zwakke wedstrijd van onzentwege”, zucht Lendeledenaar Thibaut Carrein (25) na afloop. “Kortrijk, een van de titelkandidaten, was wel ijzersterk. Bij hen lukte alles, ze vonden de gaatjes… maar dit is geen ramp. Het was niet deze partij die we moesten winnen.”

“Enkele spelers zijn bij ons gestopt in het tussenseizoen, maar met Lorenz Maes als libero en Wout Bernaert als passeur hebben we er de speler bij die we nodig hebben. Het is niet eenvoudig om aan nieuwe aanwinsten te geraken. Velen werden gecontacteerd zonder resultaat.”

Dit weekend komt Olva Brugge op bezoek in Sporthal Leieland. “Olva Brugge is een ploeg waar we vorig jaar van wonnen en verloren. We zullen goed voor de dag moeten komen willen we de punten thuis houden. We moeten vooral na de nederlaag tegen Kortrijk de kopjes weer omhoog krijgen. We hebben alvast het thuisvoordeel. Een kleine opslagruimte, laag plafond… allemaal in ons voordeel tegen een ploeg die we goed kennen. Onze kansen zijn zowat gelijklopend. We zullen als team moeten acteren.”

Jeugdspeler

“Onze eerste wedstrijd tegen VKt Torhout brachten we alvast wél tot een goed eind. Toen was iedereen top in de met 3-2 (28-30, 25-23, 18-25, 25-21, 15-12) gewonnen match. Op training loopt het alvast goed, ook al zijn we maar met maximaal elf.”

“Ik was als jeugdspeler actief bij Lendelede. Daarna passeerden Kuurne en Roeselare op een hoger niveau de revue. Nu ben ik al voor het derde jaar aan de slag bij Ooivo Ooigem. Hier voel ik me goed”, aldus Thibaut Carrein.

Zaterdag 30 september om 20 uur: Ooivo Ooigem Olva Brugge B.

The post Ooivo Ooigem wil zich herpakken na nederlaag in Kortrijk: “We moeten de kopjes weer omhoog krijgen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Bezoekers zien tot eigen verbazing hoe grote krokodil over omheining begint te klimmen in dierentuin

Dat was even schrikken voor enkele bezoekers in het Malcolm Douglas Crocodile Park in Australië. Ze zagen tot hun eigen verbazing hoe een grote krokodil erin slaagde om een omheining te beklimmen. “Het is duidelijk dat het dier nu wil gevoederd worden”, aldus een van de dierenverzorgers. “Mocht de krokodil tot in de voedingsruimte geraken terwijl de deuren nog open

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »