Ex-goalgetter Bjorn Vyncke supportert nu voor zoon Maxim bij Daring Brugge (2A)

Voor het eerst in zijn bestaan treedt Daring Brugge aan in tweede provinciale. Een moeilijke start leverde vier punten op uit evenveel duels. Nu maken ze zich in het Tempelhof op voor de thriller tegen leider Jong Male. Een derby die het publiek ongetwijfeld zal aanspreken.

Bjorn Vyncke zal gegarandeerd aanwezig zijn. De boomlange papa van de Brugse sterspeler Maxim mist geen enkel duel. “Ooit scoorde ik 18 doelpunten bij Zedelgem. We speelden overigens kampioen dat seizoen. Maxim voetbalt op een iets ander positie dan ik maar is wel technisch beter. Ik moest het hebben van pure kracht als diepe spits. Zoonlief treft ook gemakkelijker raak dan ik destijds en is veel rapper. Hij blijft een gesel voor elke verdediger. Jammer dat we de tijd niet kunnen terugdraaien. Dolgraag had ik met hem samengespeeld. Maxim op de flank en ik in punt. We zouden gegarandeerd brokken gemaakt hebben. Nu ben ik zijn trouwste supporter en geniet als ik hem bezig zie. Tegen Jong Male? Bij elke baltoets is hij gevaarlijk tegen om het even wie.”

Beter doen dan papa

Als je Maxim ziet zitten zie je absoluut geen gevaarlijke flankaanvaller voor je. Enigszins bedeesd luistert hij naar Bjorn en als hij aan het woord komt zegt hij meteen: “Ik kijk op naar papa. Toch is het mijn bedoeling om beter te doen dan hem. Dat is en blijft een hele uitdaging. Altijd probeer ik mijn best te doen om te winnen. Veel denken hoeft niet, als ik dat balletje voel gaat het blijkbaar allemaal vanzelf. Iedereen kent mij bij Daring en ik ben dolgraag op het Tempelhof. Na elke match geeft papa me enkele adviezen, die ik naar waarde schat. Als klein ventje zag ik hem vaak bezig in Zedelgem. Toen ik die sfeer voelde keek ik ernaar uit om ook bij een eerste ploeg mijn ding te mogen doen. Als ik in de kleedkamer die geur van die balsem ruik begint het al te kriebelen. Weet je wat ik echt graag zou willen? In hogere reeksen aantreden dan mijn vader. Dat is toekomstmuziek. Laat ons eerst maar proberen een goed resultaat te halen tegen de buren van Jong Male. Natuurlijk zou ik graag opnieuw scoren. Bij elk doelpunt kijk ik naar mijn vader. Altijd weet ik waar hij staat te kijken. Niet moeilijk: hij is een kop groter dan zij die rond hem supporteren.” (JPV)

Zondag 1 oktober om 15 uur: Daring Brugge VV – Jong Male VV.

The post Ex-goalgetter Bjorn Vyncke supportert nu voor zoon Maxim bij Daring Brugge (2A) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »