Slagerij Delbaere en Food d’Or in de prijzen op vakbeurs Euro Beef

Zowel slagerij Delbaere uit Tielt als delicatessenzaak Food d’Or uit Oostrozebeke zijn recent in de prijzen gevallen op vakbeurs Euro Beef.

Familieband

Gemeenschappelijke factor tussen beide zaken is de familieband. Waar Food d’Or gerund wordt door Jarne Delbaere en zijn vrouw Marie Desmet, is de slagerij in Tielt in handen van broer Joran en partner Amber. Beide zaken kregen lof op vakwedstrijd Euro Beef, die in Kortrijk Xpo plaats vond. Joran werd verkozen als laureaat in de categorie ‘beste vleesbereidingen’, met zijn speenvarkentje van de chef. Verder veroverden enkele andere producten het predikaat ‘goud’, van de poot- en kookham van de chef tot de Tieltse rauwe ham en ambachtelijke kookham, de bacon en Cobourg van het huis, net als de tapasplank deluxe. “We zijn zeer trots op deze prijs, zeker in het jaar waarin de slagerij zijn 65ste verjaardag viert”, klinkt het bij Joran. “Tijdens het feestweekend van 14 en 15 oktober staan onze ambachtelijke producten daarom extra in de kijker.”

Food d’Or behaalde ook zeven gouden medailles, onder andere voor gekookte kruidenham, tapasschotel van het huis, guanciale, witte pens, kalfspastrami en kippenwit natuur en royal. Er is ook één zilveren medaille voor pastrami van het huis. “Deze erkenning stimuleert ons om ons dagelijks steven naar ambacht en topkwaliteit verder te zetten”, aldus Jarne. De creaties van Food d’Or zijn te proeven tijdens de braderie in Oostrozebeke op zaterdag 30 september.

The post Slagerij Delbaere en Food d’Or in de prijzen op vakbeurs Euro Beef is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »