Westlaanpromenade maakt plaats voor eerste editie Boulevard Roeselare op 8 oktober

Op zondag 8 oktober zetten 18 handelaars de deuren open van hun zaak in de Westlaan, Noordlaan en aanpalende straten. Bedoeling is dat het publiek die zondag massaal afzakt naar deze winkels en het een leuke, drukke bedoening wordt.

“Wat vroeger de Westlaanpromenade was, hebben we nu veranderd in Boulevard Roeselare ofwel BLVD RSL”, vertelt Hubert Vervisch, de voorzitter van de vzw die het evenement organiseert. “Het concept Westlaanpromenade heeft zijn beste tijd gehad. We opteren voor Boulevard Roeselare omdat deze naam past bij de handelaars die we aanspreken en die deelnemen aan het evenement. Naast de Westlaan zijn er ook handelszaken in de Noordlaan en in de Hoogleedsesteenweg. En we sluiten zeker niet uit dat er in de toekomst nog handelaars uit aanpalende straten van de West- en Noordlaan aansluiten. Onze nieuwe naam dekt nu tenminste de lading.”

Randanimatie

“En tenslotte vinden wij dat onze nieuwe naam echt past bij de prachtige laan of boulevard die de West- en Noordlaan is geworden.” “De bedoeling van Boulevard Roeselare is heel eenvoudig: we willen dat er op zondag 8 oktober zo veel mogelijk mensen onze winkels bezoeken. We zorgen voor randanimatie zoals twee treintjes die voortdurend het parcours tussen de deelnemende zaken zullen afleggen, kindergrime, springkastelen, de kantelwagen van de politie en de stadsharmonie die tussen twee en vier op het parcours marcheert en musiceert. En er wordt ook gezorgd voor spijs en drank. Bij Tallore kan men inschrijven voor een brunch op zondagmiddag terwijl Sherry’s pub zal uitpakken met een groot terras in een deel van de Wilgenstraat. In Sherry’s pub zal er ook een dartstornooi zijn waarvoor men kan inschrijven bij Gilles van Sherry’s pub. Nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en het een fijne namiddag wordt.”

Vakantie winnen

Bezoekers van Boulevard Roeselare maken ook kans op een reis ter waarde van 525 euro. Men moet enkel ‘vakantiehuiscatalonie.be’ delen en liken op Facebook, het formulier invullen dat men krijgt in de deelnemende zaken en dat er op 8 oktober afgeven. (Peter Soete)

The post Westlaanpromenade maakt plaats voor eerste editie Boulevard Roeselare op 8 oktober is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemiddeld verliezen elke dag tien kinderen één of beide benen in Gazastrook” – Hoofd noodhulp VN waarschuwt voor “apocalyptische oorlog” tussen Israël en Libanon

Elke dag zijn er in de Gazastrook gemiddeld tien kinderen die een of twee benen verliezen. “Dat zijn dus al 2.000 kinderen sinds het begin van de oorlog”, stelt de secretaris-generaal van het VN-agentschap voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen op een persconferentie. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 26 juni terug.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »