Jambon geeft El Kaouakibi bolwassing in Vlaams Parlement: “De laatste van wie wij lessen te ontvangen hebben, bent u”

Tijdens het debat over de Septemberverklaring haalde minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag uit naar Sihame El Kaouakibi. “De laatste van wie wij lessen te ontvangen hebben, bent u”, klonk het fel.

Meer krantenkoppen in België

“Solden in augustus zouden ons meer ademruimte geven”: waarom kledingwinkels heil zien in soldenperiode die later valt

Vier op de tien zelfstandige modezaken verkochten de afgelopen zomersolden minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat blijkt uit cijfers van Mode Unie en Unizo. Handelaars stellen vast dat de seizoenen opschuiven, waardoor zij te weinig ademruimte krijgen. “Iedereen in de sector was in paniek, dus werd er vanaf het begin meer korting gegeven.”

Lees meer »

Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik

Begrafenisonderneming Serenity uit Wervik heeft plannen om een aula uit te baten. Zaakvoerder Emmanuel Dekimpe had daarover in het stadhuis een voorbespreking met het schepencollege. Het is de bedoeling dat de bestaande vestiging in de Vredestraat verbouwd en uitgebreid wordt met een aula met voldoende zitplaatsen.
The post Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik appeared first on

Lees meer »

Tweeëntwintig gewonden na explosie in paddock Nürburgring

Bij een explosie vrijdagavond in de paddock van de Nürburgring, het befaamde racecircuit in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, zijn 22 gewonden gevallen, van wie vier er ernstig aan toe zijn. Dat deelt de politie van de stad Koblenz mee. Vermoed wordt dat de explosie veroorzaakt is door een persluchtfles, die achter een box in de paddock stond.

Lees meer »

“Een bocht fout ingeschat”: amateurbeelden tonen hoe Wout van Aert overkop ging en daardoor niet meer kon meedoen voor ereplek

De perfecte race van de Belgen op de Olympische Spelen. En zeker ook van modelploegmaat Wout van Aert (29). Toen Remco Evenepoel het ruime sop koos, controleerde hij het peloton op z’n eentje. Op die manier kon Remco zonder al te veel druk van achteruit vlammen naar de olympische titel. In de laatste vijf kilometer kwam Van Aert nog spectaculair

Lees meer »

Technologische blunders van Secret Service kostten Trump bijna het leven: “We hadden hem misschien kunnen tegenhouden”

Dat de Amerikaanse Secret Service fouten heeft gemaakt in de dagen, uren en minuten voor de mislukte moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, is al langer duidelijk. Weken na de aanslag komen nieuwe details bovendrijven die dat nogmaals bevestigen. Uit een hoorzitting in de Senaat blijkt dat de geheime dienst de aanslag niet kon voorkomen door technologische blunders.

Lees meer »

Nieuw slagveld in de mosseloorlog: is 2,50 euro per kilo in Lidl of Aldi ‘lokvogelpraktijk’?

De grote supermarkten beconcurreren elkaar al het hele seizoen met uiterst scherpe prijzen, maar nu zetten Unizo, de buurtsupermarkten en de vishandelaars een aanval in. Zij hebben samen een klacht ingediend bij de economische inspectie tegen de ‘lokvogelpraktijken’ van Aldi en Lidl. “Wij vermoeden dat Lidl en Aldi hun mosselen met verlies verkopen. En dat is bij wet verboden.” Aldi

Lees meer »