Nieuwe deal voor investeerder Syntagma rond ex-CEO Tessenderlo

13:45 De Brusselse investeringsmaatschappij Syntagma Capital rond onder meer Frank Coenen, de ex-CEO van Tessenderlo Group, staat dicht bij de overname van een stuk van het Amerikaanse concern Lennox.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Niels Destadsbader heeft grote verrassing voor Belgian Cat-speelster Julie Vanloo: “Ik verzorg jullie voorprogramma”

Op 7 november nemen de Belgian Cats het op tegen Litouwen in een EK-wedstrijd voor een uitverkocht Sportpaleis. Een vol Sportpaleis vullen, is voor de Belgische basketbalploeg niet nieuw. Maar wat wél verrassend is: Niels Destadsbader verzorgt dit keer hun voorprogramma. “Ik kan al niet meer wachten”, klinkt het enthousiast bij speelster Julie Vanloo.

Lees meer »

N-VA levert opnieuw minister van Onderwijs – N-VA heeft weinig begrip voor uitspraken Rousseau: “Moeten nog 5 jaar samenwerken”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

De Bruyne en Lukaku worden parttime Duivels

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku vroegen en kregen het statuut van “parttime Duivel” waardoor ze dit kalenderjaar niet meer in actie hoeven te komen in de Nations League. Welk signaal sturen ze daarmee naar de spelersgroep?

Lees meer »

Lepe vos Dries Mertens slaat subtiel toe voor Galatasaray in Europa League en viert met een radslag, maar kan wel niet winnen

Dries Mertens en zijn ‘killerinstinct’ hebben weer toegeslagen in de Europa League. De speler van Galatasaray reageerde het snelst op een kopbal van Mauro Icardi en zette zijn club al snel op voorsprong tegen de Letse kampioen FK RFS. Akgün verdubbelde even later de Turkse voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich weer op gelijke hoogte. Het eindigde op 2-2 in

Lees meer »

Het plan van Israël met grondoffensief in Libanon: “Mikken niet op nauwkeurigheid, maar op maximale schade”

‘Beperkt’ en ‘lokaal’, zo noemt Tel Aviv het grondoffensief dat het Israëlische leger gisteren in Libanon startte. Maar volgens Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent, UAntwerpen) is deze operatie allesbehalve beperkt. Bereikt het conflict de totale escalatie? “Israël zal de Gaza-doctrine – zoveel mogelijk militaire doelwitten aanvallen ongeacht de dodentol onder burgers – doorvoeren in Libanon.”

Lees meer »

Vlaams Belang stelt lijst voor

Vlaams Belang Wielsbeke trekt met een lijst van dertien namen naar de lokale verkiezingen. Lijstrekker is voorzitter Dirk Demaertelaere.
The post Vlaams Belang stelt lijst voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Nederland. Ze konden vandaag terug naar huis vertrekken vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »