Lies Goemaere stapt uit de gemeenteraad van Oudenburg: “Ruimte laten voor anderen”

Lies Goemaere (Open Vld) geeft haar ontslag als gemeenteraadslid en stopt meteen ook al haar politiek mandaten. “Dit is een persoonlijke beslissing die ik al een half jaar geleden bij de opstart van de komende verkiezingscampagne aankondigde”, zegt Lies die door de gebeurtenissen in haar stad nu beslist om vroeger uit de gemeenteraad te stappen. “Om ruimte te laten voor jonge mensen.”

“Dat ik nu stop, heeft zeker niets met onvrede te maken. Ik ben en blijf een trouwe soldaat, loyaal aan Anthony, een teamspeler die trots is op wat we met Open Vld bereikt hebben”, verzekert Lies Goemaere (44).

“Jonge harde is nu aan zet”

De geboren Ettelgemse, haar ouders baatten vele jaren een garage uit in de Dorpsstraat, heeft een traject van bijna 18 jaar afgelegd in de politiek. Ze was van 2006 tot 2012 al gemeenteraadslid en van 2012 tot 2018 OCMW-raadslid. In januari 2019 kwam ze weer in de gemeenteraad. “Ik ben altijd heel sereen geweest in de gemeenteraad, ben geen tafelspringer of haantje-de-voorste, maar wel een teamspeler. Dit is mijn derde legislatuur als raadslid en ik ben er best trots op. Maar het is tijd om plaats te maken voor anderen. De jonge garde is nu aan zet. Er moeten juiste beslissingen worden genomen om met een nieuw team de doorstart te maken. Ik hoop van harte dat ook dat team om zal zijn voor Oudenburg.”

“Gezien de ontwikkelingen vind ik het voor mezelf de juiste beslissing om een jaar vroeger dan gepland te stoppen als raadslid en maak dan ook graag ruimte voor jonge mensen. Ook mijn job vraagt veel van mij. Ik zal onze liberale partij altijd een warm hart blijven toedragen”, besluit Lies Goemaere.

The post Lies Goemaere stapt uit de gemeenteraad van Oudenburg: “Ruimte laten voor anderen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grote politiecontrole tegen mensenhandel op E40 in Luik

Op de E40-snelwegparking Walhorn bij Lontzen, in de provincie Luik, is woensdag een grote politiecontrole gehouden in de strijd tegen mensenhandel. Het doel van de actie, die acht uur duurde, was niet zozeer om slachtoffers te vinden, maar vooral om materiaal zoals bootjes, motoren en reddingsvesten te onderscheppen die worden gebruikt door smokkelaars.

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse regering zoekt alternatieven voor statiegeld

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes staat niet in het nieuw Vlaams regeerakkoord. “We zijn er niet van overtuigd dat dit de goede manier is”, zegt het kabinet van minister van Omgeving Jo Brouns (CD&V) dinsdag aan VRTNWS. De regering onderzoekt of er alternatieven zijn om het zwerfvuil te verminderen.

Lees meer »

Paul en Greta vieren gouden bruiloft

Op vrijdag 20 september vierden Paul Listhaeghe en Greta Deriemaecker hun 50e huwelijksverjaardag. Het koppel met een gouden randje huwde op 20 september 1974 in Ruiselede. Paul en Greta vierden hun gouden bruiloft in het gemeentehuis in het gezelschap van familie en vrienden. (MM/foto MM)
The post Paul en Greta vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »

Uitslaande brand in residentie White Princess in Koksijde: “Getroffen appartement tijdelijk onbewoonbaar”

Zondagmorgen om 3 uur woedde er brand in een appartement op de eerste verdieping van residentie White Princess langs de Koninklijke Baan in Koksijde. Volgens de eerste berichten van de brandweer ging het om een uitslaande brand. Er woont een zeventiental mensen in het gebouw, er was ook sprake van evacuatie van enkele bewoners.
The post Uitslaande brand in

Lees meer »

Pop-up Immo Toro duidt op valkuilen: “Aankopen in Spanje volgt niet dezelfde deontologische code als België”

Wie droomt over een tweede verblijf aan de Costa Blanca kan tot eind oktober eens binnenspringen bij de pop-up van Immo Toro in Ring Kortrijk. Chantal Caby, erkend vastgoedmakelaar, woont al vijf jaar permanent in Spanje en waarschuwt voor de andere wetten en regels in de regio. “We zijn hier niet om te verkopen, maar we willen een belangrijk verhaal

Lees meer »