Tweeling Liese en Lotte Rosseel uit Oostkamp maken deel uit van het ensemble in ‘Marie-Antoinette’: “Het is de eerste keer dat we samen meespelen in een musical”

Nog tot en met zaterdag 7 oktober kan je genieten van de spektakelmusical ‘Marie-Antoinette’ aan het kasteel van Wijnendaele. Aan deze productie nemen er heel wat figuranten deel, waaronder ook de 26-jarige tweeling Liese en Lotte Rosseel uit Oostkamp.

De tweeling Liese en Lotto wonen inderdaad in Oostkamp. “Zowel binnen mijn job als in mijn vrije tijd ben ik sociaal geëngageerd en ben ik actief in heel wat verenigingen”, zegt Liese. “Mijn hobby’s zijn zeer uiteenlopend en variëren van Nepalese dans tot de deelname aan carnavalsactiviteiten. Tijdens verschillende periodes doorheen het jaar staan mijn weekends vaak vol met het uitvoeren van figuratie-opdrachten, dit doe ik meestal samen met mijn zus Lotte.” Lotte vertelt: “Ik ben een creatieve geest en vind het belangrijk om een glimlach op andere mensen hun gezicht te toveren. Dit doe ik zowel in mijn job als in mijn vrije tijd. Zo ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor het creëren van verschillende decors, scènes, kledij, muziek,… voor verschillende klantgerichte evenementen ( Halloween, Kerst, Pasen) binnen Plopsaland De Panne. Daarnaast vind ik het ook leuk om zelf deel te kunnen nemen aan verschillende evenementen, zoals parades en figuratie-acteerwerk in films en musicals.”

Hoe kwamen jullie bij deze productie terecht?

Liese: “We zagen de oproep verschijnen in de krant en via sociale mediakanalen (o.a. via Facebook). Ik heb wel even getwijfeld om mij in te schrijven voor de audities, maar mijn zus heeft me relatief snel kunnen overtuigen om deze kans niet te laten liggen. Et voilà, hier staan we dan!”

Lotte: “Het was voor mij al lang een droom om mee te spelen in een musical, ik houd er namelijk van om te zingen, dansen en acteren. Ik deed al mee aan verschillende audities, maar kreeg bij Historalia de kans om mijn droom waar te maken. Iets wat ik kan schrappen van mijn bucketlist! Zo zie je maar, geef nooit op en blijf geloven in je dromen!”

Speelden jullie al eerder ooit samen in hetzelfde stuk? Indien ja, welk. Indien neen, deden jullie al eens apart mee in een voorstelling?

Liese en Lotte: “Vanwege onze gedeelde interesse voor de entertainment- en musicalsector, schrijven wij ons bijna altijd samen in voor figuratie-opdrachten. We deden eerder al verschillende dansoptredens samen, koorconcerten en acteerwerk binnen kerst- en sinterklaasparades en verschillende thema evenementen. Het is nu wel de eerste maal dat we samen meespelen in een musical.”

Wat vind je persoonlijk van ‘Marie-Antoinette’. Wat is er leuk aan? Wat minder leuk? Moeilijk?

Liese: “Ik ben al jaren fan van historische kostuumdrama’s en was dan ook heel enthousiast toen ik de bekendmaking van ‘Marie-Antoinette’ zag passeren. Het leuke aan deze musical is het groepsgevoel. Zowel mijn zus als ik hebben de indruk dat iedereen, zowel de cast (ensemble en professionele cast) als de crew er echt staat als 1 team met 1 taak en dat maakt het zo mooi. Er zijn heel wat leuke momenten, zowel grappige als echt toffe scènes on stage, als momenten backstage. Het benoemen van ‘minder leuke ‘ zaken vind ik persoonlijk wat moeilijk. Misschien het vanbuiten studeren van de liedjesteksten? Dat kostte me toch wel tijd (lacht).” Lotte: “Ik vind het interessant om de backstage wereld van een musical te ontdekken. Denk maar aan het vinden van figuranten en acteurs, het bedenken van de scénes en muziek, hoe een kledijpas verloopt, hoe ze het decor ontwerpen, het grimeteam en de communicatie tussendoor. Ik voer binnen mijn job ook deze taken uit en dit maakt het dan ook interessant om te kunnen vergelijken. Ik had al altijd interesse in de geschiedenis én in musicals, een ideale combinatie voor mij om hieraan deel te nemen.”

Hebben jullie een figurantenrol? Moeten jullie veel tekst opzeggen?

Liese en Lotte: “Wij behoren tot het ensemble, specifiek bij de kompanen van Robespierre. Wij hebben geen tekst, maar moeten de liedjes wel vanbuiten kennen en zingen deze ook mee. Daarnaast focussen we ons natuurlijk ook op de aangeleerde choreografie en het acteerwerk. En goed nieuws: we spelen in alle voorstellingen mee.”

In 2025 komt Historalia terug naar Torhout. Doen jullie weer mee?

Liese en Lotte: “Indien dat het geval is, twijfelen we daar zelf niet aan. Sowieso! We staan al te popelen om ons opnieuw in te schrijven.” (PADI)

‘Marie-Antoinette’ speelt nog tot en met 7 oktober aan het kasteel van Wijnendale. www.historalia.be

The post Tweeling Liese en Lotte Rosseel uit Oostkamp maken deel uit van het ensemble in ‘Marie-Antoinette’: “Het is de eerste keer dat we samen meespelen in een musical” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »