Basket Izegem Four klaar voor duel tegen Basket Tielt Two

In vierde provinciale A neemt Basket Izegem Four het zaterdag op tegen de Two van Tielt. Een speciale wedstrijd aangezien de clubs een samenwerking met elkaar hebben. Beide teams zullen dus des te meer erop gebrand zijn om het laken naar zich toe te trekken. “Als groep is de voorbereiding wel oké verlopen. De ploeg blijft grotendeels hetzelfde. We hebben er twee nieuwe spelers bij die zich vlot integreren en we blijven op dezelfde principes verder werken”, opent de 34-jarige Daan Castelein uit Izegem die op de guard-positie speelt en lector is bij VIVES Hogeschool. Het is inmiddels zijn derde jaargang bij Basket Izegem. “Ik denk dat onze sterktes liggen in het feit dat we druk zetten tijdens de match. Hierdoor kunnen we wel vervelend zijn voor een tegenstander en onze sterkte uitspelen, een snelle omschakeling. Maar wat beter kan, is rust behouden. Rust vinden in het rondspelen in aanval en onze kansen afwachten, maar ook rust wanneer het even tegen zit. We moeten als team mentaal weerbaar blijven.” The Four speelde de eerste competitiematch tegen Basket Desselgem Three. “Het was geen makkelijke match omdat we nog niet helemaal geroteerd zijn in aanval. Toen we zelf een tandje bijstaken in defense, ging het beter. Onze eerste helft was niet goed, onze tweede mocht al meer gezien zijn”, weet Daan.

Speciale wedstrijd

“Volgende week wacht ons Tielt. Zelf ken ik de ploeg niet zo goed. Ik ben zelf de ancien van de ploeg en lig niet meteen wakker van de tegenstander. Wat ik wel weet, is dat het een speciale match wordt gezien de samenwerking tussen Izegem en Tielt. We zijn er uiteraard op gebrand om het laken naar ons toe te trekken. Ik vind dat onze ploeg moet ambiëren om met de top mee te draaien. Er zijn misschien nog enkele sterkere ploegen in de reeks, maar deze ploeg is tot heel wat in staat. Als we het kopje er bij houden en onze eigen sterktes benutten, kunnen we veel aan.”

Zaterdag 30 september om 18 uur: Basket Midwest Izegem Four – Midwest All-in Garden Tielt Two.

The post Basket Izegem Four klaar voor duel tegen Basket Tielt Two is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »