Politiezone Gavers lanceert campagne ‘Tik… Tok’ om veilig GSM-gebruik in het verkeer te bevorderen

De Politiezone Gavers lanceerde haar nieuwe bewustwordingscampagne genaamd ‘Tik … Tok’, gericht op het veilige gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. De campagne ‘T heeft als doel de aandacht te vestigen op het groeiende probleem van GSM-gebruik door fietsers en bestuurders van andere transportmiddelen tijdens het rijden. De campagne loopt van 2 oktober tot 6 november.

“Deze zorgwekkende trend brengt de verkeersveiligheid in gevaar brengt en betekent extra risico’s voor de weggebruikers”, duidt commissaris Tamara Lavrijsen. “Mobiele telefoons zijn in de hedendaagse samenleving onmisbaar geworden, maar dat het gebruik ervan in het verkeer moet op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Vooral jongeren worden in de media geassocieerd met het gebruik van hun telefoons tijdens het fietsen, maar Politiezone Gavers heeft intussen kunnen vaststellen dat mensen van alle leeftijden zich wel eens schuldig maken aan deze gevaarlijke gewoonte.”

De boete voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen bedraagt maar liefst 174 euro

De politiezone benadrukt dat het niet louter om een onschuldige handeling gaat. “Net zoals voor bestuurders van motorvoertuigen, wordt het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen beschouwd als een ernstige overtreding. Het gebruik ervan achter het stuur kan andere weggebruikers direct in gevaar brengen en heeft een impact op de algemene verkeersveiligheid”, zegt inspecteur-motard Tom Vanhuysse. “In lijn met de ernst van de overtreding is de boete voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen dezelfde als voor bestuurders van motorvoertuigen. Deze boete, exclusief administratieve kosten, bedraagt maar liefst 174 euro.”

Een oproep tot verantwoordelijk gedrag op de weg

Om de bewustwording te vergroten en het belang van veilig GSM-gebruik in het verkeer te benadrukken, zal Politiezone Gavers gedurende de campagneperiode van 2 oktober 2023 tot 6 november 2023 informatie verspreiden via banners op drukke locaties. “De politiezone roept ALLE weggebruikers op om verantwoordelijkheid te nemen en zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen van het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De campagne ‘Tik…Tok’ van Politiezone Gavers is een oproep tot verantwoordelijk gedrag op de weg. Samen kunnen we de verkeersveiligheid verbeteren en een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van onze gemeenschap”, aldus nog commissaris Lavrijsen.

The post Politiezone Gavers lanceert campagne ‘Tik… Tok’ om veilig GSM-gebruik in het verkeer te bevorderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »