LIVE SCHOTLAND-BELGIË. Evrard houdt Red Flames recht tegen fel gestarte thuisploeg

Na de stuntzege tegen Nederland aan ‘Den Dreef’ van vrijdagavond spelen de Red Flames (FIFA-18) vanavond in het iconische Hampden Park tegen Schotland (FIFA-23) hun tweede match in de Nations League. De Schotse vrouwen verloren in hun eerste duel de Britse derby tegen Engeland met 2-1. Kunnen de Flames in Glasgow bevestigen? Volg het in onze liveblog hieronder.

Meer krantenkoppen in België

Genieten van lekkernijen op ‘Bake with Love’ in wzc Duinenzee De Panne: “Smul mee en steun alzheimeronderzoek”

Op zondag 6 oktober organiseert het Woonzorgcentrum Duinenzee in De Panne een speciale editie van Bake with Love ten voordele van Stichting Alzheimer Onderzoek. Het evenement vindt plaats in de Dynastielaan 42 en brengt iedereen samen voor een goed doel. De opbrengsten van het evenement gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Tijdens deze bijzondere dag zijn er ook speciale gasten aanwezig, onder

Lees meer »

Aaron Blommaert heeft de liefde gevonden én tegelijk zijn grootste inspiratiebron voor nieuwe muziek: “‘Familie’ moet helaas wijken”

De deur van ‘Familie’ gaat eind deze maand dicht, met stil verdriet. Maar Aaron Blommaert (22) kiest er bewust voor, om muzikaal de hoogste noten te kunnen halen. “Met carnaval verstop ik me al eens graag onder kostuums en schmink, maar in mijn muziek wil ik vanaf nu bloedeerlijk zijn en daar heb ik extra tijd voor nodig”, vertelt hij.

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt, blijft opduiken op VTM

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment over hem op uit een oud VTM-programma bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde me

Lees meer »

Nieuw koningspaar bij De Molenpikkers

De leden van vogelpikclub De Molenpikkers streden om de titel van koning en koningin. Bij de heren was Jordy Barbier de beste, bij de dames sleepte Sofie Trooster de titel van koningin in de wacht. Ook de kampioenen van het voorbije seizoen werden gehuldigd. Die eer was weggelegd voor opnieuw Jordy Barbier en Anja Callens.
The post Nieuw koningspaar

Lees meer »

“Een dodelijke orkaan komt Trump niet slecht uit”, onze Amerikacorrespondent over snelheid waarmee Donald Trump naar Georgia reisde

Donald Trump stond zo snel hij kon in Georgia, één van de zes getroffen staten die de kracht van orkaan Helene over zich heen kregen — meer dan 130 mensen stierven, 600 zijn nog vermist en duizenden blijven dakloos achter. En nee, dat is géén toeval, stelt onze Amerika-correspondent Romina Van Camp die Trump als zijn schaduw volgt. “Je kan

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Moeilijk seizoensdebuut voor Volley De Haan: “Het is knokken voor elk punt”

Ook in de derde wedstrijd van het seizoen zijn de dames van Volley De Haan er niet in geslaagd om punten te rapen. Vorig weekend was zelfs het puntenloze Divo Ingelmunster B een maatje te groot voor de kustdames. Secretaris en ploegverantwoordelijke Koen Desendere (59) beseft ten volle dat het een heel moeilijk seizoen wordt.
The post Moeilijk seizoensdebuut

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – Luchtaanval op Beiroet

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak

Twee ondernemingen, Homarium en CRAFT, betrokken eerder dit jaar samen een pand in de Populierstraat. Tijdens de opendeurdagen exposeren diverse kunstenaars die vaak een beroep doen op plexi, de corebusiness van Homarium by Craft.
The post Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »