Beroep van Russische opposant Aleksej Navalny tegen nog eens negentien jaar cel verworpen

Het Russische gerecht heeft het beroep van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, de belangrijkste opposant van president Poetin, verworpen. Navalny zit al twee celstraffen van samen 11,5 jaar uit, maar werd begin augustus tot nog eens 19 jaar cel veroordeeld wegens "extremisme". De opposant ging in beroep tegen die veroordeling, maar ving dus bot.

Meer krantenkoppen in België

Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken van Kortrijks ondernemerschap”

West-Vlaams ondernemerskoppel Ann Vancoillie en Dirk Deleu keren terug naar onze provincie, meer bepaald de “economische hoofdstad Kortrijk”, zoals burgemeester Vincent Van Quickenborne het beschreef. De nieuwe thuishaven van Aluvision op het bedrijvenpark Evolis omvat productiefaciliteiten, magazijnruimte, een logistiek centrum, tijdelijke pop-up kantoren en showroom.
The post Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken

Lees meer »

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

DEEL 3 – 80 jaar geleden werden Wingene en Ruiselede bevrijd: balanceren tussen vreugde en angst

Bevrijd van de verstikkende wurggreep van vier jaar Duitse bezetting is elk beetje goed nieuws in Wingene en Ruiselede een reden om te feesten: de terugkeer van een gevlucht familielid, de heropening van cafés, marktzangers in actie, bevrijdingstochten met fanfare, een gloednieuwe land- en tuinbouwbeurs in Zwevezele. Maar de angst blijft. Een verdwaalde Duitse V2-bom slaat een diepe krater nabij

Lees meer »

Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair

De scouts en de gidsen pakken van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september aan het Gaverkasteel met hun jaarlijkse Fancyfair uit. De festiviteiten krijgen dit keer een middeleeuws kleedje aangemeten.
The post Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »