Handelaars Noordstraat in Roeselare verenigen zich en willen bewijzen dat hun straat ook kan bruisen

De Noordstraat zal van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober roze kleuren. Deze centrumstraat met een unieke mix aan handelszaken wil niet alleen tonen dat ze als een blok samenhangt maar dat de Noordstraat ook voor bruisend shoppingplezier zorgt.

“Wij starten het Weekend van de Klant zelfs een dag vroeger want op vrijdag 29 september zal de Noordstraat rozer kleuren dan ooit ”, lacht Ingrid Huyghe van concept store Anna et maman. “De winkelingangen zullen versierd zijn met wit-roze ballonpilaren en we rollen flashy roze lopers uit. De 25 deelnemers aan dit evenement zijn helemaal klaar om hun klanten supergoed te verwennen.”

“Naast een oprechte glimlach, persoonlijk advies en een leuk cadeautje ter gelegenheid van het Weekend van de Klant komt er nog een verwenbon bij vanaf een bepaald aankoopbedrag. De verwenbon kan tijdens de driedaagse worden ingeruild voor een lekkere koffie bij POP of Au Grand Café, een meeneemkoffie bij Boutique Albert of een speciale Noordstraatkoek bij bakkerijen Davalie en Bolleke.”

Evenveel troeven

“De handelaars van de Noordstraat hebben zich op een vreemde manier gevonden”, gaat Ingrid verder. “Tijdens een ontbijt dat door de stad werd georganiseerd, waren we met een zestal handelaars van de Noordstraat aanwezig en we raakten aan de praat. We ontdekten dat we elkaar eigenlijk niet zo goed kenden en dat er geen echte samenhorigheid was in de straat. En zo beslisten we om daar iets aan te doen. We maakten een Whatsapp-groepje aan en wisselden berichten uit die verband hielden met onze zaken. Op een bepaald ogenblik vroegen we ons af of we nog iets meer konden doen voor onze straat. Iedereen heeft het steeds over de Ooststraat – en daar is absoluut niets mis mee – maar de Noordstraat heeft zeker evenveel troeven. Hier vindt men veel unieke en zelfstandige zaken en dat in een mooie mix van horeca, boetieks, lifestyle- en speciaalzaken. In onze straat vinden de mensen nog veel zaken waar ze degelijk klantenadvies krijgen en waar de handelaars de vragen en problemen van hun klanten proberen op te lossen. Men noemt bijvoorbeeld de Franco Belge of Naaicentrum Demyttenaere niet voor niets de Tante Kaats van Roeselare !”

“We hebben dan een werkgroep opgericht met Astrid van de Franco Belge, Dymphie van de Phenix, Lies van Mamado, Lisanne van Tonttu, Kurt van Oil & Vinegar en mezelf van Anna et maman. Frank van Naaicentrum Demyttenaere was ook op de startvergadering maar hij maakt geen deel uit van het bestuur. En Lisanne van Tonttu heeft haar zaak nu nog in de Sint-Amandsstraat maar komt begin 2024 naar de Noordstraat.”

Uit de schaduw

“Aan ons eerste evenement, dat we koppelen aan het Weekend van de Klant, nemen 25 handelszaken deel. Maaike van Roots 33 heeft een zestal reals of snelle filmpjes op sociale media geplaatst waarin de 25 deelnemende zaken kort worden voorgesteld.”

“Dit zal zeker niet onze enige activiteit zijn, er komen nog meer evenementen in de toekomst. Onze enige bedoeling is om de Noordstraat uit de schaduw van andere shoppingstraten te halen. Wij willen aantonen dat onze shoppingstraat zeker een mooi model kan zijn van de retailstraat van de toekomst. In onze straat hebben we heel mooie en diverse zaken maar die er nu nog niet genoeg uitkomen. Het algemene beeld van onze Noordstraat kan inderdaad vrolijker, fleuriger, dat ziet iedereen. Maar zo ver zijn we nog niet. We kunnen later nog altijd in overleg gaan met de vzw Shopping & Centrum Roeselare, waarmee we heel goede contacten hebben, of met het stadsbestuur van Roeselare.”

“In veel zaken krijgen klanten nog degelijk en goed advies”

Volgende handelszaken nemen deel aan het Noordstraat-evenement tijdens het Weekend van de Klant: Henry Martine, Naaicentrum Demyttenaere, Anna et maman, Tonttu, Strip, Beauté Paulette, TUI, Phenix, Boutique Albert, Mamado, North Streetwear, Tineke Junior, Louis & Louise, Rima, Roots 33, Oil & Vinegar, Adonis, Franco Belge, Davalie, Quasimodo, Au Grand Café, POP, Cavaletti, Cuisine Tossins en De Kruidenmozaiëk.

Weekend van de Klant

Er nemen dit jaar 163 handelszaken in Roeselare, 6 in Beveren en 12 in Rumbeke deel aan het Weekend van de Klant. De klanten krijgen een geschenk om hen te bedanken voor hun trouw aan de winkels en boetieks.

Alle info is te vinden op www.weekendvandeklant.be.

The post Handelaars Noordstraat in Roeselare verenigen zich en willen bewijzen dat hun straat ook kan bruisen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Vriend neemt afscheid van Mandy (33), die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Mijn lieveke, ik zal altijd op je blijven wachten”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »