Gouden reünie leraren Ter Groene Poorte die ooit verschillende topchefs in hun klas hadden

Dinsdag 26 september verzamelden de dertien oud-leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge die in 1973 als eersten afstudeerden in de Hotelschool voor een gouden reünie. De klas kwam samen in restaurant Casserole, de plaats waar alles voor hen begon.

Van deze dertien oud-leerlingen opteerden vier onder hen na hun opleiding voor een onderwijscarrière. Bruggeling Luc Decuyper (70) is één van hen. “Ik gaf 38 jaar les in Ter Groene Poorte. Deze school is mijn tweede thuis. Ik kom er nog heel dikwijls als begeleider van een rondleiding of als lid van een examenjury. Ik organiseer ook deze bijeenkomst. Vroeger kwamen we elk jaar samen, maar de laatste tijd zitten we pas om de vijf jaar nog eens rond de tafel. Dit jaar zijn er zelf een aantal oud-leraren van partij.”

Tijdens het tafelen zullen steevast opnieuw verhalen opgedist worden uit de tijd dat topchefs als Sergio Herman, Nick Bril, Gert de Mangeleer, Dominique Persoone of Wout Bru bij hen in de klas zaten.

“Ik heb alle rapporten van die mannen bewaard”, gaat Decuyper verder. “Het waren vooral in de praktijkoefeningen heel goede studenten. Ik ben trots dat ik samen met mijn collega’s een klein beetje heb mogen bijdragen aan wie ze later geworden zijn. Ik herinner me nog dat ze in die tijd vaak niet te spreken waren over de tucht en discipline die we eisten van de leerlingen. Ik heb nog af en toe contact met hen en nu geven ze eerlijk toe dat hier in deze school de basis werd gelegd van hun vakmanschap.”

“We moeten als West-Vlamingen trots zijn op de kwaliteit van onze hotelscholen. Zowel in Koksijde, Spermalie als hier worden prima chefs opgeleid. Een bordje van één van deze scholen aan de muur van een restaurant of hotel is een garantie op kwaliteit en goede service”, besluit Luc Decuyper. (PDC)

The post Gouden reünie leraren Ter Groene Poorte die ooit verschillende topchefs in hun klas hadden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »