Plopsa stap dichter bij energieneutrale site met 5.000 nieuwe zonnepanelen

Reeds geruime tijd neemt Plopsa stappen om haar steentje bij te dragen aan de natuur, onder de naam ‘Plopsa For Nature’. Sinds kort kunnen bezoekers de wagen parkeren onder 5.000 nieuwe zonnepanelen op parking 3 en 5 van Plopsaland De Panne. Op die manier wordt site De Panne nog meer zelfvoorzienend én staan auto’s voortaan beter beschermd.

Dat Plopsa duurzaamheid hoog op de agenda zet, is geen geheim. Om haar parken zo duurzaam mogelijk te exploiteren werkt Plopsa al enkele jaren rond zeven actiepunten, onder het label ‘Plopsa For Nature’. Zo streeft de themaparkengroep naar meer groen in haar parken, het opwekken van warmte en elektriciteit via een warmtekrachtkoppeling, het gebruik van milieuvriendelijk papier, het reduceren van afval en het optimaliseren van recyclageprocessen, het stimuleren van het openbaar vervoer, het zuiveren van water via haar eigen waterzuiveringsinstallaties en het opwekken van groene energie via zonnepanelen.

3,3 miljoen euro

In samenwerking met Eneco werden in het verleden reeds meer dan 8.000 zonnepanelen geïnstalleerd, die tot vorig jaar 4.610 MWh groene stroom produceerden over de verschillende parken heen. Recent werden daar nog eens 5.000 zonnepanelen aan toegevoegd op parking 3 en 5 van Plopsaland De Panne. De 5.000 zonnepanelen zijn goed voor een investering van 3,3 miljoen euro.

Met de investering in nieuwe zonnepanelen wordt er jaarlijks 3.300 MWh extra aan groene energie geproduceerd, wat vergelijkbaar is met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 1.000 huishoudens. Met deze realisatie wordt in totaal meer dan 75% van het jaarlijks energiegebruik van Plopsaland zelf opgewekt.

Dieter Deketelaere, directeur investeringen van Plopsa: “De investering in 5.000 nieuwe zonnepanelen kadert volledig in de plannen van Plopsa om site De Panne energieneutraal te maken. Met deze realisatie vermijden we zo 1.500 ton CO2-uitstoot. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, de wereld wel degelijk een betere plek kan worden.”

Lokaal klimaatplan

Bovendien passen de nieuwe zonnepanelen volledig binnen de doelstellingen van het lokaal klimaatplan van gemeente De Panne.

Bram Degrieck, burgemeester van gemeente De Panne: “Onze gemeente tekende het burgemeestersconvenant 2030 en stelde onlangs haar eigen Klimaatplan De Panne voor, waarmee het lokaal bestuur zich, samen met andere overheden én de ondernemingen op haar grondgebied, engageert de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Deze forse investering van Plopsa is dus niet alleen een meerwaarde voor het park op zich, maar draagt eveneens bij tot behalen van die doelstelling van de gemeente De Panne. Een initiatief dat we uiteraard toejuichen en ondersteunen.”

The post Plopsa stap dichter bij energieneutrale site met 5.000 nieuwe zonnepanelen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »