Brennepark in Watou wordt vernieuwd: “Omgevingskwaliteit versterken en park opwaarderen”

De gemeenteraad besliste maandagavond dat de werken in het Brennepark in Watou starten in het voorjaar 2024.

“Met subsidies van de Europese Unie wil de stad de omgevingskwaliteit versterken en het park opwaarderen. De gronden naast het bufferbekken in Watou waren oorspronkelijk bedoeld als graasweide met enkele bomen. Door de jaren heen werd het terrein een parkgebied, dat onder andere door inwoners en kunstliefhebbers bezocht wordt. Met de 50.000 euro subsidies van de EU willen we van het park een aangename en groene ontmoetingsplaats maken”, aldus schepen Ben Desmyter (CD&V).

De vlonder (houten terrasplanken en loopbrug) en het wandelpad worden veel gebruikt en zijn aan vernieuwing toe. De onderbouw van de vlonder wordt vervangen en de vlonder zelf krijgt een stootrand, voor het comfort van mensen met een rolstoel. Nu blijft er soms water staan op het dolomiet pad, omdat het wat lager ligt. Daarom worden lichte grachten naast het pad voorzien, met een drainagebuis naar het bufferbekken. Het bekken moet ook toegankelijker worden voor onderhoud.

Kleurrijk en divers

Speelelementen, zit- en picknickbanken moeten het park nog aantrekkelijker maken als ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er komt ook een zone waar Kunstenfestival Watou een tijdelijk kunstobject kan installeren. Verschillende kleine landschapselementen maken het park groener en meer divers. Het bosgoed wordt uitgebreid en zorgt voor een sterker landschappelijk kader. De bestaande weide moet diverser worden, met verschillende types maaibeheer, bloemenweides en verwilderingsbloembollen. De kale weide wordt op die manier opgewaardeerd, ook vlinders en bijen zullen daarvan genieten. De werken worden tegen volgende zomer uitgevoerd, en worden geraamd op 70.000 euro.

Nina Bonduelle (Bewust) stelde dat het park veel gebruikt wordt door de school en de KSA. “Kunnen er ook speelelementen aangebracht worden?”, aldus Bonduelle. De schepen antwoordde dat er in een volgende fase houten speeltuigen komen, nadat de kranen en grote machines hun werk hebben gedaan. Dit zal een apart dossier vormen, maar de tuigen moeten er ook staan tegen de zomer.

The post Brennepark in Watou wordt vernieuwd: “Omgevingskwaliteit versterken en park opwaarderen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »