G-voetbal EAFF Nations League 2023 in Blankenberge: Maak kennis met onbekende goochelaars met de bal

De openingsceremonie en de G-voetbalwedstrijden van de EAFF Nation League 2023 vinden plaats in het stadion van Sport Vlaanderen, van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober. De deelnemende landen zijn België, Griekenland, Oekraïne, Georgië en Israël.

European Amputee Football Federation (EAFF) associeert voetbalbonden in Europa voor spelers met amputaties of ledemaatdefecten. De missie van de EAFF is ze op te nemen en te ondersteunen, hun toegang tot voetbalmogelijkheden te vergroten en voetbal te gebruiken om hun kwaliteit van leven te verbeteren. De oprichting van de federatie droeg bij aan de verdere dynamische ontwikkeling van het voetbal in Europa en de verspreiding van voetbalintegratie over het oude continent. Nu zijn er in Europa 1.300 actieve geamputeerde voetballers, onder wie 150 onder de zestien jaar. Meer dan tachtig voetbalclubs stellen spelers in staat om regelmatig te spelen.

Onvoorstelbaar goed

Geert Depree, schepen voor Sport in Jabbeke, is de gedreven coach van de Belgische ploeg. “Toen mijn zoon als twintiger bij VKSO Zerkegem voetbalde werd hij het slachtoffer van kanker. Zijn arm moest worden afgezet. Hij bleef verzot op het spelletje en bood zich aan bij een G-ploeg. Hij mocht aantreden als doelman. Zelf steunde ik hem zoveel mogelijk, tot ik de vraag kreeg om de ploeg te coachen. Mijn jongens bewegen op krukken, maar kunnen onvoorstelbaar goed met een balletje overweg. Voor het evenement van 8 tot en met 10 oktober trekken we naar Blankenberge, omdat in dit stadion alle plaatsen bereikbaar zijn zonder trappen. Dat is een bijkomende troef, natuurlijk.”

Wij waren enkele jaren geleden getuige van een wedstrijd tussen spelers met één been, en keken vanaf de opwarming bewonderend toe. Wat die mensen op technisch vlak lieten zien, grenst aan het ongelooflijke. Wie wil kennismaken met de wereld van EAFF, weet waarheen.

The post G-voetbal EAFF Nations League 2023 in Blankenberge: Maak kennis met onbekende goochelaars met de bal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto

Wie Veurne wel eens binnenrijdt langs de E40, merkte het al op: er is weer volop bedrijvigheid op de koer van Sofanie. De bekende verhuur- en verhuisfirma werd enkele maanden geleden overgenomen door vier dertigers met ambitieuze groeiplannen. “Tegen het einde van het jaar staan hier zestig nieuwe machines en willen we met Allto een tiental medewerkers tewerkstellen.”
The

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

Leiderschapscrisis bij de VRT: CEO Delaplace om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk”

Op zondag 15 september wordt er rond de Sint-Pieterskerk voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd, waarbij de Tieltse horecazaken Stanish en De Kiste de handen in elkaar slaan. “We zijn tevreden als alle plaatsen rond de kerk volzet zijn.”
The post Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Is de fameuze bloedbad-quote van Donald Trump correct weergegeven in Terzake?”

Het gonst op sociale media en een fikse regenbui met klachten plenst in mijn mailbox. Veel reacties op een Terzake-reportage vanuit de VS, met de Amerikaanse politiciloog en Harvard-professor Daniël Ziblatt. Hij is bezorgd over de neergang van de democratie in Amerika. We zien in de reportage ook Donald Trump die in een korte quote “waarschuwt voor een bloedbad” als

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »