Circusvoorstelling neemt schokkende wending wanneer leeuw plots temmer aanvalt

Een circusvoorstelling in de Chinese stad Mudanjiang is vrijdag bijna dramatisch afgelopen. Toen een temmer zijn show met twee leeuwen opvoerde, besloot een van de dieren plots uit te halen. De man kon maar net ontsnappen aan een stevige beet van het roofdier, maar raakte wel gewond aan zijn arm.

Meer krantenkoppen in België

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »