Brihang wordt even marktkramer om derde album ‘Droomvoeding’ te promoten

Over een tiental dagen verschijnt het nieuwe album ‘Droomvoeding’ van Brihang. Die plaat wil hij ook letterlijk op de markt brengen en daarom zal de rapper uit Knokke-Heist zich voor vijf dagen omtoveren in marktkramer. Op de markt van Gent, Brugge, Brussel, Kortrijk en Leuven zal Brihang de vinylplaat van zijn album verkopen. “Het aantal exemplaren is gelimiteerd, maar je kan er ook andere vinylplaten en cd’s vinden”, deelt hij op zijn sociale media. Daarbij hint hij al even naar het nieuwe album met de tekst “Als marktkramer ben ik geboren!”.

Op 6 oktober verschijnt het nieuwste album van Brihang en net die dag zal hij de vinylplaat ervan als marktverkopen op de Vrijdagmarkt in Gent. De dagen erna kan je Boudy Verleye met zijn nieuwe plaat terugvinden in Brugge, Brussel, Kortrijk en Leuven. Een bijzondere promo van de West-Vlaming, die niet verlegen is om een stunt – op Pukkelpop deelde hij duotickets uit voor zijn nieuwe shows door een T-shirt in het publiek te smijten – uit te halen.

Droomvoeding

Dat album heet ‘Droomvoeding’, de term die gebruikt wordt als je een baby moet wakker maken om te eten. Eerder al loste hij de nummers ‘Tussenin’ en ‘Telefoontje’. De titel is een verwijzing naar zijn vrouw en twee kindjes. Want naast de pandemie, waar hij bijna niet kon optreden, waren de afgelopen drie jaren een pittige periode voor Boudy.

En dat wordt voor luisteraars al meteen duidelijk in het eerste nummer, waar zijn dochter letterlijk de aandacht opeist terwijl Brihang een tekst opneemt. Brihang probeert om tussen de alledaagse waanzin in vooral elke dag opnieuw een balans te vinden, net zoals iedereen. Een meesterlijk herkenbaar album.

Begin oktober zal Brihang voor het eerst optreden met zijn nieuwe album in de Acienne Belgique in Brussel. Op Pukkelpop kondigde hij de rest van zijn concertreeks voor 2024 aan. En die ticketverkoop loopt als een trein. Tickets en info: www.brihang.be.

The post Brihang wordt even marktkramer om derde album ‘Droomvoeding’ te promoten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense leger meldt nieuwe Russische aanvallen in oosten van het land

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »