Fietser (68) komt om het leven bij dodehoekongeval met vrachtwagen in Mortsel

In Mortsel is er een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een fietser en vrachtwagenchauffeur reden op de Liersesteenweg richting Boechout. De fietser werd aangereden door de vrachtwagen toen de bestuurder links wilde afslaan op het kruispunt met de Mayerlei. Het slachtoffer, een vrouw van 68, overleed ter plaatse. Hoewel de politie eerder zei dat het om een voetganger ging, blijkt het nu om een fietser te gaan.

Meer krantenkoppen in België

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de kaskoe van de koers? “Zowat elke euro wordt nog altijd geïnvesteerd”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Fransen stemmen in tweede ronde van parlementsverkiezingen

De meeste Fransen kunnen na de eerste ronde van een week geleden een tweede keer naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Na het grote succes voor de radicaal-rechtse partij Rassemblement National van Marine Le Pen, en een tegenvallend resultaat voor de coalitie van president Emmanuel Macron, is het de vraag of een tweede ronde die uitkomst nog kan wijzigen.

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Voor de huisdieren zorgen van wie op reis is: het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België

Het mijnen van de cryptomunt Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België. Dat heeft de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) woensdag gezegd tijdens de voorstelling van het Digital Economy Report 2024. De opkomst van artificiële intelligentie en cryptomunten heeft het energieverbruik van de techsector de afgelopen jaren drastisch doen stijgen.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »