China installeert ‘drijvende grens’ in betwiste zone van Zuid-Chinese zee

De Filipijnse kustwacht beschuldigt China ervan een ‘drijvende grens’ te hebben geïnstalleerd in een betwiste zone van de Zuid-Chinese Zee. Die is van groot geopolitiek belang. De ‘drijvende grens’ moet vissers uit de Filipijnen weghouden uit het gebied.

Meer krantenkoppen in België

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing, rapper pleit onschuldig voor rechter

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Ondertussen is Combs voor de rechter verschenen. Daar pleitte hij onschuldig.

Lees meer »

Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan Brugsesteenweg: “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding”

Garage Vanhove onthulde tijdens een speciaal opendeurweekend zijn gloednieuwe showroom langs de Brugsesteenweg. Het familieverhaal, dat in ‘88 begon bij Frank Vanhove (59) en sinds vorig jaar wordt voortgezet door zijn zoon Mike (32), gaat daarmee een nieuw tijdperk in. “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding.”
The post Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken nog steeds biepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3 voor World’s Best School Prizes for Environmental Action

Dankzij leerkracht en bezieler Cedric Ryckaert is de speelplaats van de Sint-Paulusschool van een grijze steenvlakte veranderd in een natuurrijke klimaatspeelplaats, en dat werd al meermaals beloond met als – voorlopige – kers op de taart de top 3 voor de award World’s Best School Prizes 2024 for Environmental Action.
The post Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3

Lees meer »

Ulrich reanimeert samen met passanten man die onwel werd achter het stuur: “Hoop dat alles goed komt”

Een oudere man is donderdagavond onwel geworden achter het stuur in de Stationsstraat in Waregem. Hij ging van de weg af en botste tegen een zijmuur van het Heilig Hart College. Ulrich Maheur (48) uit Zulte zag alles gebeurden en snelde te hulp. “Hij was bewusteloos en ik voelde geen hartslag meer, gelukkig volg ik jaarlijks een reanimatiecursus op mijn

Lees meer »