Lekkers van eigen bodem op Da’Smakt

Het streekproductenfestival Da’Smakt in Damme is op zondag 1 oktober aan de 19de editie toe. Verwacht opnieuw tal van lokale lekkernijen en animatie in de stemmige zustertuin in de Burgstraat.

Da’Smakt, tot voor enkele jaren bekend als ‘Damme Culinair’, is een vaste waarde op de evenementenkalender van lekkerbekken in de brede Damse en Brugse regio.

26 standhouders

Het evenement is dan ook al aan de 19de editie toe. Stad Damme voorziet net als de voorgaande jaren tal van lekkernijen en animatie met livemuziek en vertier voor de jongsten, met onder meer een springkasteel en ‘Lappie Lapstok’ met ‘figure weaving’. Het streekproductenfestival heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de Zustertuin in de Burgstraat, van waar je een mooi zicht hebt op onder meer het stadhuis en de kerk, als locatie. Bezoekers zijn er welkom tussen 10 en 18 uur om te genieten van al het culinaire dat Damme, de Zwinstreek en het Brugse ommeland te bieden hebben. Dit jaar kunnen bezoekers terecht bij 26 standhouders. Dat zijn er alvast negen meer dan vorig jaar het geval was. Onder de aanwezigen zijn er twee Damse restaurants – namelijk Lamme Goedzak en Mout – en ook Tête Pressée uit Brugge tekent present. Verder staan er verschillende Damse verenigingen klaar om met zelfgemaakte producten en dranken bezoekers te verwennen.

“Met 26 standhouders die een breed scala aan lokale lekkernijen aanbieden, is Da’Smakt het uithangbord van wat ons culinaire erfgoed te bieden heeft”, weet schepen van Toerisme Rik Strubbe (CD&V+).

Dat gaat dan onder meer om gin en bier van eigen bodem – met diverse lokale brouwers – wijnen en champagne, foie gras, fijne vleeswaren en gedroogde en geconserveerde vleeswaren, advocaat, verschillende broodsoorten en boterkoeken, koffie en thee, verse fruitsappen en fijne hapjes van lokale restaurants. In primeur is het frambozenbier Frambij van de Krulstaarthoeve uit Moerkerke er te proeven. Tijdens het festival is er ook livemuziek door Paul Watelle en zoon, La Boulangerie du Jazz en Die Fröchliche Trappisten.

The post Lekkers van eigen bodem op Da’Smakt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in rustige en veilige omgeving”

Thuiszorg Familiezorg opent ‘Kopje Troost’, een warme en laagdrempelige ontmoetingsplek in het regiohuis aan de Oude Bruggestraat 72 in Wingene. Mensen kunnen er terecht voor een moment van rust, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid, met een kop koffie, thee, warme chocolademelk of een vruchtensap.
The post Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in

Lees meer »

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Liesbeth Homans (N-VA) blijft voorlopig voorzitter Vlaams Parlement: Rousseau (Vooruit) heeft nog geen opvolger aangeduid

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi betreurt dat de Vlaamse ministerposten gisteren gelekt werden voor aanvang van het congres waar zijn partij haar deelname goedkeurde. Volg alles op

Lees meer »

Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’”

Deze namiddag had het afscheid plaats van overleden Club Bruggesupporter Janis De Zitter. Honderden supporters van Club Brugge zorgden voor een blauw-zwarte erehaag. Janis kreeg een hartverwarmend en respectvol eerbetoon, gedragen door een warm applaus.
The post Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KLM gaat in besparingsmodus

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM gaat besparen. Op korte termijn moet een reeks maatregelen de financiële positie van het bedrijf versterken, zegt het bedrijf in een persbericht. Of er banen zullen sneuvelen, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

Vooruit Kortrijk wil komende 12 jaar maar liefst 108 miljoen euro investeren in zorg

Om de vergrijzing en forse groei van de stad de baas te kunnen, stelt Vooruit Kortrijk een ZorgInvesteringsPlan voor. Concreet zou er tegen 2036 108 miljoen euro geïnvesteerd worden in onder andere de renovatie van verschillende woonzorgcentra en het uitbreiden van het aanbod van Zorg Kortrijk. “We maken er ons niet vanaf met vage beloftes maar werkten een onderbouwd, concreet

Lees meer »

Op de Mercator met Pascal Kerkhove, die beklijvend boek schreef: “Mensen met dementie verdienen liefde”

Pascal Kerkhove (63), voormalig redactiedirecteur van deze krant, werd begin dit jaar Oostendenaar. En dat bevalt hem uitstekend. “Het is de eerste keer dat mijn woonplaats me echt content maakt. Een gevoel dat ik daarvoor niet kende”, vertelt Pascal, die in zijn eerste maanden aan zee ook de roman Dag ma, blijf je nog even? schreef, tegelijk een ode aan

Lees meer »