September is feestmaand bij ’t Ferm: “Vijfjarig bestaan vieren”

‘t Ferm, de organisatie die dagondersteuning biedt aan mensen met een beperking, bestaat vijf jaar. Dat wordt een maand lang gevierd met allerhande activiteiten. Zo trokken de jongeren er een namiddag op uit met de Sietekaristen en gingen ze naar Disneyland in Parijs.

Dubbel feest voor iedereen die iets te maken heeft met ‘t Ferm. De organisatie verhuisde onlangs naar ‘t Capellehof, de gerestaureerde hoeve in het centrum van Rollegem-Kapelle. Maar de organisatie viert ook haar vijfjarig bestaan. In september 2018 werd het dagcentrum geopend in het oud gemeentehuis van Rollegem-Kapelle.

“Er waren toen drie zorgvragers. Nu vangen we achttien mensen op met een team van zes begeleiders. De voorbije vijf jaar ontwikkelden we een gevarieerde atelierwerking. We maken advocaat, wenskaarten, zepen en nestkastjes, en werken drie dagen per week in de moestuin van ‘t Capellehof”, zegt coördinator Danny Demeersseman. ‘t Ferm is een vaste waarde geworden in het dorp. De zorgvragers staan inmiddels erg dicht bij de lokale bevolking. “Onder andere met onze maandelijkse Ferme Woensdagen in de zomermaanden en evenementen zoals ‘Kerst op ‘t Capellehof’ slagen we er in om anderen kennis te laten maken met onze werking.”

Feestprogramma

De verjaardag van ‘t Ferm gaat niet onopgemerkt voorbij. De maand september staat volledig in het teken van vijf jaar ’t Ferm. De Brugse Sietekaristen trakteerden de gebruikers dinsdag al op een leuke rondrit. Begin september was er een feestelijke receptie voor iedereen die meehelpt in ‘t Ferm. “We trokken met de hele groep ook naar een vakantiewoning in de omgeving van Parijs. We bezochten twee dagen Disneyland Parijs”, zegt Danny.

“Ook en boottochtje op de Seine stond op de planning. Dit alles konden we organiseren aan een minimumprijs dankzij steun van enkele sponsors. We zijn hen daar erg dankbaar voor.”

The post September is feestmaand bij ’t Ferm: “Vijfjarig bestaan vieren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »