Bewoner voorkomt zelf erger bij brand door roofingwerken in Mesen

Een bewoner van een rijwoning in de Armentierssteenweg in het stadje Mesen kon zaterdagavond zelf erger voorkomen bij een brand. Die ontstond door roofingwerken, maar de man kon zelf blussen voor de komst van de brandweer.

Rond 18.45 uur werden de hulpdiensten ingelicht over een brand in een rijwoning in de Armentierssteenweg. “Het ging om een melding van een uitslaande brand in een woning waarbij vlammen te zien waren”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “Uiteindelijk bleek het echter om een kleine brand te gaan op de bovenverdieping die door de bewoner zelf al geblust werd. Er is minieme schade, maar het huis is niet onbewoonbaar.”

Roofingwerken

Het bleek dat de man roofingwerken aan het uitvoeren was, maar daarbij iets verkeerd was gelopen en er brand ontstond. De man kon echter zelf de vlammen snel doven. Hij raakte daarbij niet gewond. Brandweerposten Mesen en Nieuwkerke snelden nog ter plaatse, maar moesten nog weinig ingrijpen. Alles werd gecontroleerd waarna de situatie veilig werd verklaard en iedereen kon terugkeren. Tijdens de brandweerinterventie was de weg een tijdlang afgesloten. (JH)

The post Bewoner voorkomt zelf erger bij brand door roofingwerken in Mesen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »