Magalie Ghekiere in voetsporen van zus Justine

Sinds dit seizoen rijdt een tweede Ghekiere in het vrouwenpeloton. Magalie (25), jongere zus van Justine, ruilde triatlon voor wielrennen. De voetsporen drukken van haar zus wordt naar eigen zeggen moeilijk.

“Omdat Justine veel meer talent heeft”, vindt Magalie Ghekiere. “In oktober van vorig jaar besliste ik om te beginnen koersen. Ik kom uit de triatlon. Dat kan ik als ik ouder ben nog altijd doen. Met wielrennen mocht ik niet lang wachten. In het najaar ben ik beginnen trainen. Vorige winter trok ik twee keer op stage. In april reed ik mijn eerste koers, maar haalde ik het einde niet. Een grote ontgoocheling. Had ik daarvoor zoveel getraind, vroeg ik me toen af.”

Die teleurstelling zette ze na een nachtje slapen om in extra energie. Daags na haar debuut in Burst trok ze naar Denderhoutem. Daar haalde ze wel de finish. “Omdat ik niet wist of ik het goed zou doen, was het voor mij een zoektocht”, gaat Ghekiere verder. “Triatlon doe je individueel. Heb je tijdens een wedstrijd een minder moment, dan kan je even vertragen en proberen herstellen. In koers krijg je die kans niet. Ik zag in het eerste deel van het seizoen progressie. In de zomermaanden kreeg dat geen verlengstuk.”

De renster van KDM-Pack kan dat verklaren. “In juli en augustus was de structuur in mijn trainingen weg”, vertelt de juriste. “Ik werk op een advocatenkantoor, maar deed deze zomer een cursus van drie weken voor personal trainer. Een kantoorjob is niet echt mijn ding. Stil zitten is niets voor mij. Nu loop ik stages bij personal trainers. Om wat ervaring op te doen.”

Studies rechten

Niettemin is Magalie Ghekiere, die haar wegseizoen op 3 oktober afsluit met Binche-Chimay-Binche, van plan verder te gaan in de koers. “Ik moet mezelf tijd geven”, beseft ze. “De omstandigheden waarin ik begon, zijn helemaal anders dan toen Justine de stap zette. Zij deed dat in het coronajaar 2020, en had veel tijd om te trainen. Ik startte terwijl ik nog bezig was met mijn studies rechten in Gent.” (HF)

The post Magalie Ghekiere in voetsporen van zus Justine is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef

Deze week werden er kunstwerken geplaatst in de vernieuwde Schooldreef in Oostkamp. Het zijn werken van de Nederlandse kunstenaar Henk Visch en het geheel kreeg de naam ‘Zoals Afgesproken’.
The post Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef appeared first on KW.be.

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »