Willy Roose en Jocelyne Trybou vieren gouden jubileum

Op 2 oktober zullen Willy Roose en Jocelyne Trybou uit de Oudekapellesteenweg precies vijftig jaar getrouwd zijn. Dit sympathieke koppel baat vakantiehoeve Briesland uit.

Landbouwerszoon Willy Roose (80) groeide in Lo op, Jocelyne (69) is afkomstig van Vladslo. Ze leerden elkaar kennen in balzaal De Memling in Diksmuide en stapten op 2 oktober 1973 in het huwelijksbootje.

“Ik ben opgegroeid op het landbouwbedrijf van mijn ouders aan de Rabbelaeresteenweg in Lo waar mijn vader Michel en eerder ook mijn grootvader Firmin Loones hebben geboerd”, vertelt Willy. “Onze zoon Joeri – die graduaat landbouw heeft gestudeerd – was als opgroeiende jongen ook geïnteresseerd in de boerenstiel en heeft het bedrijf voortgezet. Dat doet ons uiteraard plezier! We hadden meerdere jaren een vader-zoon-bedrijf, maar sinds 2008 staan Joeri en zijn vrouw Kathy op eigen benen. Ik boer dus al lang niet meer, maar toch kom ik nog elke dag op de hoeve om er wat kleine karweien te doen. Het is mijn lang leven”, glimlacht Willy.

Boogscheut

In 1990 kochten Willy en Jocelyne een leegstaande hoeve op een boogscheut van hun woonplaats. Ze verbouwden die met het oog op hoevetoerisme en ontvangen er ondertussen al 30 jaar hun gasten.

“Het is samen met onze schoondochter Kathy dat ik vakantiehoeve Briesland uitbaat”, vertelt Jocelyne. “Soms zien we gasten van het eerste uur die nu met hun kinderen of kleinkinderen langskomen.”

Willy en Jocelyne hebben twee kleinzonen: Robbe (21) en Thimen (18). “En er zit een vijfde generatie op de hoeve aan te komen, want ook Robbe plant om later met zijn vriendin Chelsay Van Coppenolle het bedrijf over te nemen.”

Willy en Jocelyne vierden hun gouden huwelijksverjaardag op een zonnige zondag in september. Ze reden per huifkar naar de feestzaal, een geschenk van hun kinderen was dat. (AB)

The post Willy Roose en Jocelyne Trybou vieren gouden jubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ex-danslerares getuigt over het woelige huwelijk van prinses Diana: “Ze had vele affaires, maar wilde enkel Charles”

“In het midden van een dansles, zakte ze gewoon in elkaar van verdriet.” In het nieuwe boek ‘Dancing With Diana’ doet Anne Allan, de danslerares van de voormalige prinses van Wales, een pakkende getuigenis over de dagen die ze met haar doorbracht. Ze vertelt hoe Diana er alles aan deed om haar huwelijk met Charles te redden. “Op dat moment

Lees meer »

Zondag steekt zaterdag voorbij als drukste moment in de supermarkt: op deze dagen winkel je het rustigst en hier kan je een extra korting scoren

De nieuwste veldslag in de supermarktoorlog in ons land wordt uitgevochten op zondagvoormiddag. Steeds meer supermarkten openen dan de deuren. Met resultaat: want ook de consument vindt massaal de weg op de dag des Heren. Een goudmijn voor de ene, een pijnlijk nadeel voor de ander. Of hoe Delhaize op zijn beurt grote concurrent Colruyt pijn doet. Wij gingen na

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

Lendeleeds-Argentijnse pater Dries Swinnen kwam mee naar België met paus Franciscus: “Ik reis straks met een gelukkig gevoel terug”

“Ik reis straks met een ongelooflijk gelukkig gevoel terug naar Argentinië”, zegt de 85-jarige pater jezuïet Dries Swinnen, die in Argentinië woont en daar een jeugdvriend en confrater was van de paus toen hij nog als Jorge Bergoglio door het leven ging. Zijn ouders zijn vele jaren geleden vanuit Lendelede naar Argentinië uitgeweken. De pater mocht het hele bezoek van

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Overheid waarschuwt voor uitbraak van marburgvirus in Rwanda

De FOD Volksgezondheid vraagt Belgen in Rwanda om waakzaam te zijn voor een uitbraak van het marburgvirus die in het Afrikaanse land werd geregistreerd. De Risk Assessment Group (RAG) en de Risk Management Group (RMG) in ons land volgen de situatie op, maar voor de algemene bevolking in België wordt het risico op besmetting als “zeer laag” beschouwd.

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente?

Bijna honderd kinderopvanglocaties in West-Vlaanderen sloten in 2023 de deuren. Ondertussen kwamen er slechts 56 nieuwe initiatieven bij. Vooral het aantal onthaalouders slinkt zienderogen. “Voor een kleinschalige gezinsopvang zijn de uitdagingen groot.”
The post IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »