Verzorger Peter De Smet doet niet aan transfers

Peter De Smet (54) ging op 1 januari 1995 aan de slag als verzorger bij Vlaanderen 2002-Eddy Merckx, voorloper van het huidige pro-continentale Team Flanders-Baloise. Over enkele maanden begint ‘Smetje’ aan zijn dertigste jaar bij de profploeg. Er is een parelen jubileum in de maak.

Zo’n lange periode als verzorger bij hetzelfde team: in de wielrennerij is dat uniek. Onder verzorgers en mecaniciens zijn er op het einde van elk wegseizoen vrij veel transfers tussen de verschillende teams. Daar doet Peter De Smet niet aan mee. Bij de Vlaamse opleidingsploeg is hij intussen een meubelstuk met erg grote verantwoordelijkheid.

Gevulde dagen

“Mijn dagen zijn goed gevuld”, verduidelijkt Smetje. “Is er geen koers, dan ben ik aan de slag in de service-course in Waregem. Daar valt altijd wel iets te doen. Zoals de vrachtwagen laden voor een wedstrijd of met onze voertuigen naar de keuring gaan. Om maar een paar zaken te noemen. Rijden we een wedstrijd, dan ben ik ’s morgens vroeg uit de veren. Om allerlei zaken klaar te zetten voor zowel renners als ploegleiders. Dat gaat van eten klaarzetten voor iedereen over drinkbussen klaarmaken tot eten klaarmaken voor na de etappe als we in een rittenkoers zitten. Dat eten, vooral rijst en pasta, moet je een beetje proberen variëren. Het mag niet altijd hetzelfde zijn.”

Smetje, momenteel aan de slag in de Ronde van Luxemburg, was recent in de Ronde van Groot-Brittannië. “Dat doe ik niet vaak, maar daar heb ik de hotels voor mijn rekening genomen”, gaat hij verder. “Bij de ploeg sta ik ook in voor de diverse aankopen. Het wegseizoen loopt op haar einde. Toch neem ik pas vakantie zodra alle bestellingen voor volgend seizoen de deur uit zijn.”

Nieuwkomers

Ook een taak van Peter De Smet is de nieuwkomers van het team wegwijs maken. Zo zullen de vijf nieuwe gezichten voor 2024 – Lars Craps, Victor Vercouillie, Dylan Vandenstorme, Jasper Dejaegher en Siebe Deweirdt – volgende week langskomen om kledij te passen. Vermoedelijk blijft het bij Team Flanders-Baloise bij deze vijf neoprofs. Tenzij na Vito Braet (Intermarché-Circus-Wanty) en Jenno Berckmoes (Lotto Dstny) nog iemand vertrekt. (HF)

The post Verzorger Peter De Smet doet niet aan transfers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »