TEAM8710 organiseert grote burgerbevraging: “De gevoelige thema’s komen ook aan bod”

De Wielsbeekse partij TEAM8710 organiseert de komende maand een grote burgerbevraging. “De input van de bevolking bij de opmaak van ons verkiezingsprogramma vinden we heel belangrijk.”

Het is niet voor het eerst dat een burgerpeiling georganiseerd wordt. “We hadden al succesvolle edities in 2011 en 2017, toen nog onder CD&V-vlag, maar nu dus voor het eerst als onafhankelijke partij”, vertelt voorzitter Frédéric Depypere. “Bij de eerste editie kregen we zo’n 250 ingevulde vragenlijsten terug, zes jaar later waren dat er al 412. We zijn dus niet aan ons proefstuk toe. Als team gaan we voor een beleid dicht bij de mensen en dan is het gewoon belangrijk om te luisteren en zoveel mogelijk input te verzamelen.”

‘Jij maakt 8710’

“De vragenlijst invullen kan gemakkelijk online via www.jijmaakt8710.be . In september ontvangt iedereen ook nog een papieren exemplaar in de brievenbus”, gaat schepen Daisy Haydon verder. Ingevulde vragenlijsten kunnen aan onze bestuursleden bezorgd worden. Invullen kan tot 13 oktober 2023, dat is exact een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen.”

uw Input is belangrijk

Inwoners zullen niet alleen gevraagd worden wat er goed of minder goed gaat in de gemeente. “We zien het breder”, stelt bestuurslid Marijn De Vos, die al drie keer mee de vragenlijst hielp opstellen. “We polsen bijvoorbeeld ook naar wat de inwoners zouden veranderen mochten ze voor een dag burgemeester van Wielsbeke zijn. Ook gevoelige thema’s als mobiliteit, de vuilnisophaling of het aansnijden van open ruimte voor woningen komen aan bod. Ook kleinere probleempjes die al een tijdje aanslepen die ook opgelost moeten worden. Dit is niet de zoveelste vragenlijst. We zullen ook zien hoe het ondertussen geëvolueerd is. Het woord is nu aan de inwoners. We vinden hun input erg belangrijk. In het voorjaar van 2024 zullen drie avonden voorzien worden waar alles toegelicht wordt.”

TEAM8710 zal de resultaten later bekendmaken en meenemen bij de opmaak van haar verkiezingsprogramma.

The post TEAM8710 organiseert grote burgerbevraging: “De gevoelige thema’s komen ook aan bod” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »