Sonia en Joseph uit Bredene zijn een gouden koppel

Joseph Janssens en Sonia Wouters vierden onlangs hun 50ste huwelijksverjaardag. Het gouden koppel werd samen met familie en vrienden ontvangen in het gemeentehuis. (MM/foto MM)

The post Sonia en Joseph uit Bredene zijn een gouden koppel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »