Désiré Stadsbader junior is ten grave gedragen

Zaterdag is Desire Stadsbader, zoon van de gelijknamige oprichter van het bekende bouwbedrijf Stadsbader, ten grave gedragen in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk. Ruim 500 aanwezigen woonden de serene afscheidsplechtigheid bij. Aan de ingang van de kerk lagen ruim 80 bloemenkransen. Desire junior werd 75.

Desire Stadsbader, meer dan een halve eeuw het gezicht achter de aannemer Stadsbader in Harelbeke, overleed totaal onverwacht op 15 september tijdens een partijtje golf in Knokke. Zijn stiefzoon en huidig CEO van Stadsbader, Dominique Valcke, reageerde toen erg aangeslagen. “Desire was bovenal een echte familieman, hij bewaarde altijd het evenwicht tussen zijn werk, zijn gezin en zijn liefde voor sport.” Desire Stadsbader, echtgenoot van Rita Tanghe, is geboren op 19 januari 1948. Hij was voorzitter van de Raden van bestuur van Desire Stadsbader nv, Jacops nv, DSRT nv en Chapter George nv.

“Het ongeloof is nog altijd groot. De vele reacties die we kregen, getuigden van veel respect. Désiré was een grote meneer. Zeker geen tafelspringer, wel een man van discipline en een scherpzinnig man met onfeilbaar geheugen”, vertelde zijn pluszoon Dominique Valcke (50), CEO van aannemingsbedrijf Stadsbader in Harelbeke.

Ook plusdochter Stephanie Valcke nam het woord tijdens de plechtigheid. Een beklijvend moment tijdens de plechtigheid was de live-uitvoering van de aria ‘Ombra mai fu’ uit de opera Xerxes van Georg Friedrich Händel. Het gaat over de koning Xerxes die onder zijn geliefde plataan zit en mijmert over vrede en rust: “Nooit was een schaduw zo aangenaam.” De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Gouden tijdperk

Desire Stadsbader (junior) is de zoon van de gelijknamige Désiré Stadsbader, die het familiebedrijf in 1946 in Harelbeke oprichtte als leverancier van bouwmaterialen. Stadsbader beleefde gouden tijden met de aanleg van de autosnelwegen in België. Eind jaren 70 verdeelde Desire senior zijn bedrijf over zijn vijf kinderen.

Zijn zoon Désiré junior nam de wegenbouwtak over. Vandaag is Stadsbader een groep met drie divisies: bouw, infrastructuur en technieken. Désiré Stadsbader bereidde zijn opvolging nauwgezet voor. Dominique Valcke, de zoon van zijn tweede echtgenote, werkt al sinds de jaren 90 mee in het bedrijf. Jarenlang waren ze samen co-CEO. In 2013 trok Stadsbader zich terug uit de dagelijkse leiding en werd Valcke alleen CEO.

The post Désiré Stadsbader junior is ten grave gedragen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Nieuwe Britse regering ziet kansen voor betere handelsrelatie met EU

De nieuwe Britse regering wil bij handelskwesties nauwer met de Europese Unie samenwerken. Maar het terugdraaien van de brexit gaat niet gebeuren, zei de nieuwe minister van Handel, Jonathan Reynolds, zondag in een interview met ‘Sky News’. De Labour-politicus suggereert ook dat interne strijd binnen de verslagen Conservatieve partij voor druk op de relatie tussen Londen en Brussel heeft gezorgd.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen”

N-VA Roeselare stelde zondagochtend een bijna volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. 33 van de 39 kandidaten zijn al gekend. “We hebben nu al een hele mooie mix van huidige mandatarissen en nieuwkomers”, aldus lijsttrekker Dieter Carron.
The post N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »