Jeffrey Dewulf (32) uit Jabbeke is Belgisch kampioen motorcross na zwaar blessureleed: “Nationale titel is opsteker”

Hoewel hij al tijdens de vorige manche in Zegelsem zo goed als zegezeker was, kroonde Jeffrey Dewulf zich in het weekend van 16 oktober in het Vlaams-Brabantse Pamel tot Belgisch kampioen bij de Internationalen 500. Voor de 32-jarige Jabbekenaar is die nationale titel een ferme opsteker nadat hij zich in 2021 zwaar blesseerde aan de schouder en lang moest revalideren.

Jeffrey Dewulf startte in een tiental wedstrijden die meetelden voor het Belgisch kampioenschap. Telkens slaagde hij erin vooraan te eindigen. “Omdat ik het hele jaar door consistent wist te rijden, was ik in Zegelsem eigenlijk al zegezeker. Langzaamaan kon ik mijn voorsprong opbouwen, al had ik ook een beetje geluk omdat een andere wedstrijd met een van onze manches samenviel. Daardoor kon een van mijn dichtste concurrenten eens niet deelnemen, wat me extra voorsprong opleverde. Maar telkens als we compleet waren, met Jens Getteman in het bijzonder, konden we een leuke strijd leveren”, vertelt Jeffrey Dewulf.

Lange revalidatie

De 32-jarige Jeffrey Dewulf combineert zijn hobby met de zaak waarin hij samen met zijn vader en broer werkt. “Met carrosserie Aernoudt hebben we een drukke zaak, waardoor mijn agenda meestal tjokvol zit”, lacht de Jabbekenaar. “Maar ik doe het graag en ben vooral blij dat ik blessurevrij kon rijden. In 2021, net toen de coronaregels soepeler werden, kwam ik op training zwaar ten val met een schouderblessure tot gevolg. Ik moest zes maanden lang revalideren en van ver terugkomen. Vanwege de ernst van mijn blessure heb ik overwogen om te stoppen en wilde ik mijn materiaal verkopen. Maar het kriebelde al snel opnieuw en de mensen die mijn revalidatie begeleidden, gaven me snel goede moed”, gaat de kersverse kampioen verder.

“Vanwege de ernst van mijn blessure heb ik overwogen om te stoppen”

Vorig jaar haalde Jeffrey Dewulf moeilijk zijn niveau van weleer, maar vorige winter kon hij aan een sterke voorbereiding werken.

Toekomst

“Al voor het seizoen voelde ik dat het goed zat. Ik ben blij dat ik dit kon verderzetten en de titel kon grijpen. Wat ik volgend jaar ga doen, is nog een groot vraagteken. Als het aan mezelf ligt, ga ik door. Maar ik ben ondertussen 32, mijn vader volgt en helpt me overal en bovendien combineren we dat met een drukke zaak. Ook met mijn trouwe sponsors KTM België en Motorshop Desmet moet ik samenzitten om de toekomst te bekijken”, besluit Jeffrey Dewulf. (Arno Van Haverbeke)

The post Jeffrey Dewulf (32) uit Jabbeke is Belgisch kampioen motorcross na zwaar blessureleed: “Nationale titel is opsteker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »