Thuiszorgorganisatie i-mens zet vrijwilligers in de bloemetjes met zomerbijeenkomst: “Vrijwilligers zijn belangrijk”

Thuiszorgorganisatie i-mens zet haar vele vrijwilligers in de bloemetjes met een zomerbijeenkomst. “Vrijwilligers zijn immers een belangrijke schakel tussen mantelzorgers en professionele hulpverleners.”

Thuiszorgorganisatie i-mens werkt samen met vrijwilligers over heel Vlaanderen die zowel dagoppas als slapende nachtoppas aanbieden bij mensen thuis. Ook niet-dringend zittend medisch vervoer is beschikbaar. Daarnaast zijn er vrijwilligers die werken in kinderdagverblijven of assistentiewoningen van i-mens.

Charlotte Beerlandt, verantwoordelijke voor het vrijwilligerswerk bij i-mens in de regio’s Kortrijk en Roeselare, helpt mee met de organisatie van de zomerbijeenkomst. “We nodigen de vrijwilligers uit voor bijeenkomsten waarbij we ze in de bloemetjes zetten en onze waardering uiten voor hun inzet. Vrijwilligers zijn namelijk een zeer belangrijke schakel tussen de mantelzorgers en de professionele hulpverleners.”

Dag- en nachtoppas

“Onze zomerbijeenkomst voor de vrijwilligers van Roeselare en Kortrijk was dit jaar voorzien van een leuke zomerquiz met wat lekkers om gezellig te tafelen. Tijdens de bijeenkomsten leren de vrijwilligers elkaar beter kennen en kunnen ze hun ervaringen delen. Bovendien kunnen ze zich er inschrijven voor vormingen met thema’s die belangrijk kunnen zijn als vrijwilliger, zoals EHBO.”

“Vrijwilligers dagoppas bieden vooral gezelschap en toezicht aan. De job varieert van gezellig koffie drinken en babbelen tot op stap gaan om te wandelen of om boodschappen te doen. Het takenpakket hangt dus af van de noden van de klant. De vraag naar dag- en/of nachtoppas bij mensen thuis is hoog. We zijn dus steeds op zoek naar vrijwilligers.” (SB)

Bij interesse kan men contact opnemen via 056 26 61 36 of [email protected].

The post Thuiszorgorganisatie i-mens zet vrijwilligers in de bloemetjes met zomerbijeenkomst: “Vrijwilligers zijn belangrijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »