LIVE F1. Max Verstappen na nieuwe toptijd grote favoriet voor Japanse pole, McLaren verkleint gat

Het Formule 1-circus is neergestreken in Japan. Op Suzuka vindt zondag de zestiende race van het seizoen plaats. Na zijn vijfde plaats in Singapore wil Max Verstappen in Japan opnieuw aanknopen met de overwinning. Slaagt de wereldkampioen daarin? Volg de aanloop naar de race en de wedstrijd zelf op de voet in onderstaande liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Tiener (17) verdrinkt bijna door ‘neerstroom’ in zee: wat is dat? “Zelfs de meest getrainde redder kan er niet door”

Een jongen van 17 is dinsdagavond aan de verdrinkingsdood ontsnapt in Zeebrugge. Hij ging – nadat de redders vertrokken waren – nog even alleen zwemmen in zee en werd verrast door de neerstroom. Zijn grote geluk: de jetski van de surfclub vlakbij was bij hem nog voor de reddingshelikopter hem kon vinden. “Eerlijk? We hadden echt niet veel later moeten

Lees meer »

“Cash kindergeld inruilen voor diensten, zo vlak voor lokale verkiezingen is dat een moeilijke oefening”

N-VA en Vooruit willen hervormen, CD&V wil alles bij het oude houden. Dat is wat je van verschillende Vlaamse onderhandelaars hoort. Klassieke framing, reageert CD&V. Hét domein waar de socialisten hun zinnen op hebben gezet, is alles wat draait rond kinderen. Conner Rousseau lanceerde vorig jaar een plan dat investeert in de eerste levensjaren van een kind. Bedoeling is dat

Lees meer »

Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland

De Belgische hockeymannen (FIH-4) hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op de Spelen in Parijs gewonnen. Nieuw-Zeeland (FIH-10) werd met 2-1 verslagen. Zaterdag waren de Red Lions al met 2-0 te sterk voor Ierland (FIH-11).
The post Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe twintig jaar geleden een perfect te voorkomen gasexplosie in Henegouwen 24 mensen het leven kostte: “Voortdoen, we hebben al genoeg tijd verloren”

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »

LIVE. Trump wil meewerken aan onderzoek FBI naar moordaanslag

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Het ziet er nu naar uit dat vicepresident Kamala Harris de fakkel zal overnemen en het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Hoogdagen voor de poëzie in Kenny’s Paradijs

In Zerkegem zijn het hoogdagen voor de poëzie. De jaarlijkse ‘Poëzie in de Tuin’ brengt bezoekers naar Zerkegem. Dit weekend en het laatste weekend van augustus pakt men uit met een zomers evenement in uitvalsbasis Kenny’s Paradijs.
The post Hoogdagen voor de poëzie in Kenny’s Paradijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Wachters over haar toekomst als nieuwsanker: “Ik ga niet zoals Martine Tanghe door tot mijn pensioen”

Al 17 jaar zit VRT-journaalanker Goedele Wachters (49) in haar vertrouwde nieuwsstudio, maar voor twee weken ruilt ze die nu in voor de Sporza-studio. Ze loodst de kijker door de avondlijke live-actie van de Olympische Spelen. In ‘Story’ vertelt ze uitgebreid over deze ‘vakantiejob’, haar toekomst bij de nieuwsdienst en hoe ze omgaat met online haatberichten. “Ik besef dat niet

Lees meer »